Recept na Hermelínový Ondráš
Ingredience pro recept
| 500 g | brambor |
| 100 ml | mléka |
| 1 ks | vejce |
| 4-6 stroužků | česneku |
| 1 lžička | majoránka |
| sůl | |
| mletý černý pepř | |
| 3-4 lžíce | hladké mouky |
| 4 ks | hermelínu |
Oloupané brambory nastrouháme najemno, slijeme tekutinu, zalijeme je horkým mlékem a zamícháme. Přidáme vejce, prolisovaný česnek, majoránku, sůl a pepř a pomalu přisypáváme mouku až vznikne hustší, ale stále tekuté těstíčko. V pánvi rozehřejeme olej a na něj vlijeme trochu těsta, rozetřeme a na ně položíme hermelín. Přelijeme dalším těstem a smažíme z obou stran dozlatova.
Hermelín v bramborovém těstě
POSTUP:
Oloupané brambory nastrouháme najemno, slijeme přebytečnou tekutinu a zalijeme je horkým mlékem. Zamícháme a necháme krátce vstřebat.
Přidáme vejce, prolisovaný česnek, majoránku, sůl a pepř. Postupně přisypáváme mouku tak, aby vzniklo hustší, ale stále tekuté těstíčko.
Na pánvi rozehřejeme olej, vlijeme trochu těsta a rozetřeme ho do tvaru menší placky. Na ni položíme celý hermelín a přelijeme další vrstvou těsta.
Smažíme z obou stran dozlatova, aby se těsto propeklo a hermelín uvnitř zjemněl.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Smažený hermelín
-
Kynuté bramboráky
-
Halušky se zelím
Bramborové halušky se zelím bramborové halušky se zelím, halušky a zelí recept, halušky se slaninou a klobásou, slovenské halušky, domácí halušky recept, kysané zelí halušky, dušené zelí recept, cibule a slanina na halušky, tradiční jídla ze zelí, bramborové těsto halušky- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová





