Recept na Guláš z lesních hub
Ingredience pro recept
| 5 lžic | sádla |
| 2 ks | červené cibule |
| 1 lžička | mletá sladká paprika |
| 300 g | čestvých hub |
| sůl | |
| kmín | |
| 1 kostka | zeleninového bujonu |
| 6 ks | zelené papriky |
| 4 stroužky | česneku |
| 125 ml | zakysané smetany |
| 1 lžíce | hladké mouky |
Na sádle zpěníme pokrájenou cibuli, vmícháme mletou papriku a mírně ji osmahneme. Přidáme větší kousky hub, orestujeme je, osolíme, okmínujeme a podlijeme horkou vodou s bujonem. Směs podusíme, vmícháme opečené oloupané papriky, nakrájené na větší kousky. Jakmile houby a paprika změknou, přidáme utřený česnek a kysanou smetanu. Nakonec guláš zahustíme moukou a ještě chvíli podusíme. Podáváme s chlebem nebo noky.
Z lesních hub uvaříte výborný guláš
POSTUP:
Na sádle zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme mletou papriku a krátce ji osmahneme, aby se rozvoněla. Přidáme větší kousky lesních hub, orestujeme je, osolíme, okmínujeme a podlijeme horkou vodou s bujonem.
Směs podusíme doměkka. Poté vmícháme opečené oloupané papriky nakrájené na větší kousky.
Jakmile houby i paprika změknou, přidáme utřený česnek a kysanou smetanu. Nakonec guláš zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě a ještě krátce podusíme.
Podáváme s chlebem nebo noky.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Smažený hermelín
-
Kynuté bramboráky
-
Halušky se zelím
Bramborové halušky se zelím bramborové halušky se zelím, halušky a zelí recept, halušky se slaninou a klobásou, slovenské halušky, domácí halušky recept, kysané zelí halušky, dušené zelí recept, cibule a slanina na halušky, tradiční jídla ze zelí, bramborové těsto halušky- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová





