Recept na Fusilli s anglickou slaninou
Ingredience pro recept
| 200 g | těstovin-fusilli |
| olivový olej | |
| 1-2 stroužky | česneku |
| 100 g | anglické slaniny |
| 4 lžíce | kečupu |
| čerstvá bazalka |
Fusilli uvaříme v osolené vodě dle návodu. V pánvi na olivovém oleji orestujeme rozmáčknutý česnek, na kostičky nakrájenou anglickou slaminu a osmažíme. Přidáme kečup (omáčku na špagety) a necháme povařit. Dle potřeby podlijeme vodou z těstovin. Česnek vyndáme, přidáme uvařené těstoviny a promícháme. Na závěr přidáme natrhané lístky bazalky, podle chuti dosolíme a při servírování můžeme posypat trochou strouhaného parmazánu.
Italské těstoviny se slaninou
POSTUP:
Fusilli uvaříme v osolené vodě podle návodu a slijeme, část vody si ponecháme na případné podlití.
Na olivovém oleji orestujeme rozmáčknutý stroužek česneku a na kostičky nakrájenou anglickou slaninu. Slaninu osmažíme dozlatova.
Přidáme kečup nebo rajčatovou omáčku na špagety a krátce povaříme. Dle potřeby podlijeme trochou vody z těstovin. Česnek vyndáme.
Do pánve přidáme uvařené těstoviny a vše promícháme. Na závěr přidáme natrhané lístky bazalky, podle chuti dosolíme a při servírování posypeme trochou strouhaného parmazánu.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Smažený hermelín
-
Kynuté bramboráky
-
Halušky se zelím
Bramborové halušky se zelím bramborové halušky se zelím, halušky a zelí recept, halušky se slaninou a klobásou, slovenské halušky, domácí halušky recept, kysané zelí halušky, dušené zelí recept, cibule a slanina na halušky, tradiční jídla ze zelí, bramborové těsto halušky- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová





