Recept na Fazolkové brambory

přidal(a) Iveta Kotalová
3/5
   ( 1 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Zapečené fazolkové brambory s houbami zapečené fazolky s bramborami, brambory s houbami recept, fazolky na smetaně, zapékané brambory a houby, zeleninové zapékané jídlo, zapečené brambory se sýrem, fazolky v troubě recept, houbové recepty, česká kuchyně zelenina, smetanové zapékání, brambory s fazolkami
Zapečené fazolkové brambory s houbami.jpg

Ingredience pro recept

400 gzelených fazolek
3 stroužkyčesneku
1 lžícemásla
200 ghub
sůl
400 gvařených brambor
200 mlsmetany
100 gnastrouhaného sýra

Fazolky vaříme 10 minut v osolené vodě. Vodu slijeme. Česnek nakrájíme na plátky a opečeme ho dorůžova na másle. Potom ho vyndáme, odložíme stranou a na másle orestujeme nakrájené houby, které osolíme. Pekáč vymažeme máslem, nebo vyložíme pečícím papírem, vyložíme na hranolky nakrájenými bramborami, přes ně rozložíme vrstvu opečených hub a navrch rozložíme fazolky. Posypeme česnekovými plátky a vše zalijeme smetanou smíchanou se strouhaným sýrem. Pečeme při 200st.C asi 30 minut.

 

Zapečené fazolkové brambory s houbami

POSTUP:
Fazolky vaříme v osolené vodě asi 10 minut, poté je slijeme.

Česnek nakrájíme na plátky a na másle ho opečeme dorůžova. Vyjmeme ho a odložíme stranou. Na stejném másle orestujeme nakrájené houby a osolíme je.

Pekáč vymažeme máslem (nebo vysteleme pečicím papírem). Na dno rozložíme na hranolky nakrájené brambory, na ně dáme vrstvu opečených hub a navrch rozložíme uvařené fazolky. Posypeme česnekovými plátky.

Vše zalijeme smetanou smíchanou se strouhaným sýrem a pečeme při 200 °C asi 30 minut, dokud není povrch zlatavý.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Smažený hermelín

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Sýrová pochoutka
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kynuté bramboráky

     - Bramborové kynuté placky.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Bramborové kynuté placky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Halušky se zelím

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Bramborové halušky se zelím bramborové halušky se zelím, halušky a zelí recept, halušky se slaninou a klobásou, slovenské halušky, domácí halušky recept, kysané zelí halušky, dušené zelí recept, cibule a slanina na halušky, tradiční jídla ze zelí, bramborové těsto halušky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!