Recept na Fazolkové brambory
Ingredience pro recept
| 400 g | zelených fazolek | 
| 3 stroužky | česneku | 
| 1 lžíce | másla | 
| 200 g | hub | 
| sůl | |
| 400 g | vařených brambor | 
| 200 ml | smetany | 
| 100 g | nastrouhaného sýra | 
Fazolky vaříme 10 minut v osolené vodě. Vodu slijeme. Česnek nakrájíme na plátky a opečeme ho dorůžova na másle. Potom ho vyndáme, odložíme stranou a na másle orestujeme nakrájené houby, které osolíme. Pekáč vymažeme máslem, nebo vyložíme pečícím papírem, vyložíme na hranolky nakrájenými bramborami, přes ně rozložíme vrstvu opečených hub a navrch rozložíme fazolky. Posypeme česnekovými plátky a vše zalijeme smetanou smíchanou se strouhaným sýrem. Pečeme při 200st.C asi 30 minut.





