Recept na Fazolkové brambory
Ingredience pro recept
| 400 g | zelených fazolek |
| 3 stroužky | česneku |
| 1 lžíce | másla |
| 200 g | hub |
| sůl | |
| 400 g | vařených brambor |
| 200 ml | smetany |
| 100 g | nastrouhaného sýra |
Fazolky vaříme 10 minut v osolené vodě. Vodu slijeme. Česnek nakrájíme na plátky a opečeme ho dorůžova na másle. Potom ho vyndáme, odložíme stranou a na másle orestujeme nakrájené houby, které osolíme. Pekáč vymažeme máslem, nebo vyložíme pečícím papírem, vyložíme na hranolky nakrájenými bramborami, přes ně rozložíme vrstvu opečených hub a navrch rozložíme fazolky. Posypeme česnekovými plátky a vše zalijeme smetanou smíchanou se strouhaným sýrem. Pečeme při 200st.C asi 30 minut.
Zapečené fazolkové brambory s houbami
POSTUP:
Fazolky vaříme v osolené vodě asi 10 minut, poté je slijeme.
Česnek nakrájíme na plátky a na másle ho opečeme dorůžova. Vyjmeme ho a odložíme stranou. Na stejném másle orestujeme nakrájené houby a osolíme je.
Pekáč vymažeme máslem (nebo vysteleme pečicím papírem). Na dno rozložíme na hranolky nakrájené brambory, na ně dáme vrstvu opečených hub a navrch rozložíme uvařené fazolky. Posypeme česnekovými plátky.
Vše zalijeme smetanou smíchanou se strouhaným sýrem a pečeme při 200 °C asi 30 minut, dokud není povrch zlatavý.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Smažený hermelín
-
Kynuté bramboráky
-
Halušky se zelím
Bramborové halušky se zelím bramborové halušky se zelím, halušky a zelí recept, halušky se slaninou a klobásou, slovenské halušky, domácí halušky recept, kysané zelí halušky, dušené zelí recept, cibule a slanina na halušky, tradiční jídla ze zelí, bramborové těsto halušky- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová





