Recept na Dýňové rizoto
Ingredience pro recept
| 3 lžíce | olivového oleje |
| 2 ks | cibule šalotky |
| 600 g | rýže |
| zeleninový vývar | |
| 200 ml | bílého vína |
| 150 g | zavařené dýně |
| pažitka | |
| petrželka | |
| bazalka | |
| sůl | |
| 1/2 lžičky | kari |
| mletý černý pepř | |
| 100 g | parmezánu |
| 3 lžíce | černých oliv |
Na oleji zpěníme nasekanou šalotku, přidáme rýži, krátce osmahneme, zalijeme vývarem a za stálého míchání vaříme na mírném ohni, postupně přidáváme vývar a víno, nakonec přidáme malé kostičky dýně, nasekané bylinky a vše dochutíme solí, kari a pepřem. Nakonec přidáme do směsi půlku nastrouhaného parmezánu. Na talíři zdobíme bylinkami, olivami a hoblinkami sýra.
Jednoduché rizoto s dýní
POSTUP:
Na oleji zpěníme nasekanou šalotku. Přidáme rýži, krátce ji osmahneme a zalijeme částí vývaru. Za stálého míchání vaříme na mírném ohni a postupně přiléváme další vývar i bílé víno.
Když je rýže téměř měkká, přidáme malé kostičky dýně a nasekané bylinky. Dochutíme solí, kari kořením a pepřem.
Nakonec do hotového rizota vmícháme polovinu nastrouhaného parmezánu.
Na talíři zdobíme čerstvými bylinkami, olivami a hoblinkami sýra.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Smažený hermelín
-
Kynuté bramboráky
-
Halušky se zelím
Bramborové halušky se zelím bramborové halušky se zelím, halušky a zelí recept, halušky se slaninou a klobásou, slovenské halušky, domácí halušky recept, kysané zelí halušky, dušené zelí recept, cibule a slanina na halušky, tradiční jídla ze zelí, bramborové těsto halušky- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová





