Recept na Dušená mrkev
V kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme najemno nakrájenou cibuli a orestujeme. Mrkve omyjeme, očistíme, nakrájíme na kolečka nebo na nudličky a dáme na cibuli. Podlijeme trochou vody, přisolíme a na mírném ohni dusíme doměkka. Měkkou mrkev přisladíme a přidáme citronovou šťávu.
Můžeme také zaprášit moukou, zasmahnout, podlít a prohřát.
Dušená mrkev
POSTUP:
V kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme najemno nakrájenou cibuli a orestujeme ji dosklovatění.
Mrkve omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka nebo nudličky. Přidáme je k cibuli, podlijeme trochou vody, přisolíme a na mírném ohni dusíme doměkka.
Měkkou mrkev dochutíme cukrem a citronovou šťávou.
Pro hustší úpravu můžeme mrkev lehce zaprášit moukou, nechat zasmahnout, podlít vodou a krátce prohřát.
Podáváme s vařeným bramborem nebo jako přílohu k masu.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Smažený hermelín
-
Kynuté bramboráky
-
Halušky se zelím
Bramborové halušky se zelím bramborové halušky se zelím, halušky a zelí recept, halušky se slaninou a klobásou, slovenské halušky, domácí halušky recept, kysané zelí halušky, dušené zelí recept, cibule a slanina na halušky, tradiční jídla ze zelí, bramborové těsto halušky- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová






