Recept na Dušená mrkev

přidal(a) Iveta
4/5
   ( 1 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 30min
Pro koho: Děti
Příležitost: Ostatní
: Běžný den

Dušenou mrkev můžeme podávat pouze s vařeným bramborem nebo k různě upravenému masu dušená mrkev recept, mrkev s cibulí, mrkev na másle, zeleninová příloha, dušená mrkev k masu, mrkev s citronem, sladká dušená mrkev, česká kuchyně přílohy, mrkev na plátky, jednoduchá zeleninová příloha
dušená mrkev.jpg
  • Dušená mrkev - dušená mrkev 1.jpg

Ingredience pro recept

4 lžícemásla
1 kscibule
500 gmrkve
sůl
citronová šťáva

V kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme najemno nakrájenou cibuli a orestujeme. Mrkve omyjeme, očistíme, nakrájíme na kolečka nebo na nudličky a dáme na cibuli. Podlijeme trochou vody, přisolíme a na mírném ohni dusíme doměkka. Měkkou mrkev přisladíme a přidáme citronovou šťávu.

Můžeme také zaprášit moukou, zasmahnout, podlít a prohřát.

 

Dušená mrkev

POSTUP:
V kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme najemno nakrájenou cibuli a orestujeme ji dosklovatění.

Mrkve omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka nebo nudličky. Přidáme je k cibuli, podlijeme trochou vody, přisolíme a na mírném ohni dusíme doměkka.

Měkkou mrkev dochutíme cukrem a citronovou šťávou.

Pro hustší úpravu můžeme mrkev lehce zaprášit moukou, nechat zasmahnout, podlít vodou a krátce prohřát.

Podáváme s vařeným bramborem nebo jako přílohu k masu.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Smažený hermelín

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Sýrová pochoutka
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kynuté bramboráky

     - Bramborové kynuté placky.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Bramborové kynuté placky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Halušky se zelím

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Bramborové halušky se zelím bramborové halušky se zelím, halušky a zelí recept, halušky se slaninou a klobásou, slovenské halušky, domácí halušky recept, kysané zelí halušky, dušené zelí recept, cibule a slanina na halušky, tradiční jídla ze zelí, bramborové těsto halušky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!