Recept na Citronový lilek

přidal(a) Iveta Kotalová
3/5
   ( 1 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 30min
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Grilovaný lilek grilovaný lilek recept, lilek na grilu, feta s lilkem, zelenina na grilu, letní grilování recepty, lilek s citronem, středomořská kuchyně, grilovaná zelenina, jednoduchý grilovaný lilek, lehká večeře zelenina, lilek s bagetou
Citronový lilek

Ingredience pro recept

2 kslilku
sůl
6 lžicolivového oleje
2 ks citronů

Lilky zbavíme stopek, omyjeme, osušíme a pokrájíme podélně na půlcentimetrové plátky. Rozložíme je na utěrku, posypeme solí a necháme vypotit. Pak lilek potřeme směsí oleje a citronové šťávy a zprudka upečeme z obou stran na grilu. Podáváme se sýrem Feta a čerstvou bagetou.

 

Grilovaný lilek

POSTUP:
Lilek zbavíme stopek, omyjeme, osušíme a nakrájíme podélně na plátky silné asi 0,5 cm. Rozložíme je na utěrku, posypeme solí a necháme vypotit, aby pustily přebytečnou vodu a hořkost.

Poté plátky lilku potřeme směsí oleje a citronové šťávy. Zprudka je ugrilujeme z obou stran dozlatova.

Podáváme s rozdrobeným sýrem Feta a čerstvou bagetou.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Smažený hermelín

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Sýrová pochoutka smažený hermelín, hermelín v trojobalu, smažený sýr, česká klasika, oběd bez masa, smažený hermelín recept, brambory a tatarka, domácí kuchyně
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kynuté bramboráky

     - Bramborové kynuté placky.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Bramborové kynuté placky kynuté bramboráky, bramboráky recept, bramboráky s droždím, domácí bramboráky, smažené bramboráky, česká kuchyně, slaný recept, brambory recept, jednoduchý oběd, vydatná večeře
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Halušky se zelím

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Bramborové halušky se zelím bramborové halušky se zelím, halušky a zelí recept, halušky se slaninou a klobásou, slovenské halušky, domácí halušky recept, kysané zelí halušky, dušené zelí recept, cibule a slanina na halušky, tradiční jídla ze zelí, bramborové těsto halušky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!