Recept na Citronový lilek
Lilky zbavíme stopek, omyjeme, osušíme a pokrájíme podélně na půlcentimetrové plátky. Rozložíme je na utěrku, posypeme solí a necháme vypotit. Pak lilek potřeme směsí oleje a citronové šťávy a zprudka upečeme z obou stran na grilu. Podáváme se sýrem Feta a čerstvou bagetou.
Grilovaný lilek
POSTUP:
Lilek zbavíme stopek, omyjeme, osušíme a nakrájíme podélně na plátky silné asi 0,5 cm. Rozložíme je na utěrku, posypeme solí a necháme vypotit, aby pustily přebytečnou vodu a hořkost.
Poté plátky lilku potřeme směsí oleje a citronové šťávy. Zprudka je ugrilujeme z obou stran dozlatova.
Podáváme s rozdrobeným sýrem Feta a čerstvou bagetou.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Smažený hermelín
-
Kynuté bramboráky
-
Halušky se zelím
Bramborové halušky se zelím bramborové halušky se zelím, halušky a zelí recept, halušky se slaninou a klobásou, slovenské halušky, domácí halušky recept, kysané zelí halušky, dušené zelí recept, cibule a slanina na halušky, tradiční jídla ze zelí, bramborové těsto halušky- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová





