Recept na Chlupaté knedlíky I.

přidal(a) Iveta Kotalová
5/5
   ( 1 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Knedlíky se slaninou a cibulkou knedlíky se slaninou a cibulkou, bramborové knedlíky recept, české knedlíky slané, cibule a slanina na knedlíky, bramborové noky, rychlé knedlíky z brambor, tradiční česká kuchyně, domácí bramborové knedlíky, sádlo a slanina recepty, jednoduché bramborové knedlíky
Chlupaté knedlíky I.jpg

Ingredience pro recept

sůl
1 kscibule
1 ksvejce
100 ganglické slaniny
300 ghrubé mouky
50 gsádla
750 gsyrových brambor

Polovinu oloupaných brambor nastrouháme na jemném struhadle a polovinu na hrubém struhadle. Slijeme vzniklou tekutinu a vmícháme sůl, vejce a mouku. Řídké těsto dobře promícháme a lžící tvoříme knedlíky, které zavařujeme do vroucí slané vody. Vaříme asi 5 minut, dokud knedlíky nevyplavou. Na pánvi rozehřejeme sádlo a opečeme na něm plátky slaniny a na kolečka nakrájenou cibuli, kterou poléváme jednotlivé porce.

 

Knedlíky se slaninou a cibulkou

POSTUP:
Polovinu oloupaných brambor nastrouháme najemno a druhou polovinu nahrubo. Slijeme vzniklou tekutinu a do brambor vmícháme sůl, vejce a mouku. Zpracujeme řídké těsto.

Pomocí lžíce tvoříme knedlíky, které vkládáme do vroucí osolené vody. Vaříme přibližně 5 minut, dokud knedlíky nevyplavou na hladinu.

Na pánvi rozehřejeme sádlo a opečeme plátky slaniny i na kolečka nakrájenou cibuli. Touto směsí přeléváme jednotlivé porce knedlíků.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Smažený hermelín

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Sýrová pochoutka
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kynuté bramboráky

     - Bramborové kynuté placky.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Bramborové kynuté placky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Halušky se zelím

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Bramborové halušky se zelím bramborové halušky se zelím, halušky a zelí recept, halušky se slaninou a klobásou, slovenské halušky, domácí halušky recept, kysané zelí halušky, dušené zelí recept, cibule a slanina na halušky, tradiční jídla ze zelí, bramborové těsto halušky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!