Recept na Chlupaté knedlíky I.
Ingredience pro recept
| sůl | |
| 1 ks | cibule |
| 1 ks | vejce |
| 100 g | anglické slaniny |
| 300 g | hrubé mouky |
| 50 g | sádla |
| 750 g | syrových brambor |
Polovinu oloupaných brambor nastrouháme na jemném struhadle a polovinu na hrubém struhadle. Slijeme vzniklou tekutinu a vmícháme sůl, vejce a mouku. Řídké těsto dobře promícháme a lžící tvoříme knedlíky, které zavařujeme do vroucí slané vody. Vaříme asi 5 minut, dokud knedlíky nevyplavou. Na pánvi rozehřejeme sádlo a opečeme na něm plátky slaniny a na kolečka nakrájenou cibuli, kterou poléváme jednotlivé porce.
Knedlíky se slaninou a cibulkou
POSTUP:
Polovinu oloupaných brambor nastrouháme najemno a druhou polovinu nahrubo. Slijeme vzniklou tekutinu a do brambor vmícháme sůl, vejce a mouku. Zpracujeme řídké těsto.
Pomocí lžíce tvoříme knedlíky, které vkládáme do vroucí osolené vody. Vaříme přibližně 5 minut, dokud knedlíky nevyplavou na hladinu.
Na pánvi rozehřejeme sádlo a opečeme plátky slaniny i na kolečka nakrájenou cibuli. Touto směsí přeléváme jednotlivé porce knedlíků.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Smažený hermelín
-
Kynuté bramboráky
-
Halušky se zelím
Bramborové halušky se zelím bramborové halušky se zelím, halušky a zelí recept, halušky se slaninou a klobásou, slovenské halušky, domácí halušky recept, kysané zelí halušky, dušené zelí recept, cibule a slanina na halušky, tradiční jídla ze zelí, bramborové těsto halušky- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová





