Recept na Chlebové placky
Ingredience pro recept
| chleba | |
| voda | |
| drcený kmín | |
| 1 ks | vejce |
| majoránka | |
| 3 stroužky | česneku |
| 1 ks | cibule |
| hladká mouka |
Chleba nakrájíme na kostičky, zalijeme vodou a necháme nasáknout, pak rozmačkáme na kaši ,přidáme kmín,1 vajíčko, majoránku, prolisovaný česnek a nastrouhanou cibuli. Zahustiíme hladkou moukou a usmažíme jako klasický bramborák.
Můžeme přidat kolečko klobásky, dát nahoru opečenou slaninou nebo plnit zeleninovou nebo masovou směsí.
Placky z chleba – chlebánky
POSTUP:
Chleba nakrájíme na kostičky, zalijeme vodou a necháme nasáknout. Poté chleba rozmačkáme na kaši. Přidáme kmín, 1 vajíčko, majoránku, prolisovaný česnek a nastrouhanou cibuli.
Těsto zahustíme hladkou moukou podle potřeby, aby mělo konzistenci klasického bramborákového těsta.
Na pánvi smažíme na oleji stejně jako bramboráky – z obou stran dozlatova.
Podáváme samotné, nebo můžeme doplnit kolečkem klobásky, opečenou slaninou či plnit zeleninovou nebo masovou směsí.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Smažený hermelín
-
Kynuté bramboráky
-
Halušky se zelím
Bramborové halušky se zelím bramborové halušky se zelím, halušky a zelí recept, halušky se slaninou a klobásou, slovenské halušky, domácí halušky recept, kysané zelí halušky, dušené zelí recept, cibule a slanina na halušky, tradiční jídla ze zelí, bramborové těsto halušky- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová







