Recept na Červená čočka s hranolkami
Ingredience pro recept
| 200 g | červené čočky |
| 500 g | brambor |
| 150 g | anglické slaniny |
| 5 ks | cibulí |
| sůl | |
| mletý černý pepř | |
| oregano | |
| koriandr |
Čočku zalijeme vodou a asi 5 minut ji vaříme. Brambory oloupeme a nakrájíme je na hranolky. Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky a orestujeme ji. Přidáme brambory a cibuli nakrájenou na kolečka a vše promícháme a několik minut opékáme. Bramborovou směs osolíme, opepříme, přidáme koření a podlijeme ji vodou. Přilkopíme a dusíme asi 15 minut. Na konec vmícháme čočku a celý pokrm ještě krátce povaříme.
Směs čočky, hranolek a anglické slaniny
POSTUP:
Čočku zalijeme vodou a vaříme asi 5 minut. Poté ji slijeme a necháme stranou.
Brambory oloupeme a nakrájíme na hranolky. Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky a v pánvi ji orestujeme. Přidáme brambory a cibuli nakrájenou na kolečka, vše promícháme a několik minut opékáme.
Bramborovou směs osolíme, opepříme, přidáme oblíbené koření a podlijeme trochou vody. Přiklopíme a dusíme asi 15 minut, dokud brambory nezměknou.
Nakonec vmícháme předvařenou čočku a celý pokrm ještě krátce povaříme, aby se chutě spojily.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Smažený hermelín
-
Kynuté bramboráky
-
Halušky se zelím
Bramborové halušky se zelím bramborové halušky se zelím, halušky a zelí recept, halušky se slaninou a klobásou, slovenské halušky, domácí halušky recept, kysané zelí halušky, dušené zelí recept, cibule a slanina na halušky, tradiční jídla ze zelí, bramborové těsto halušky- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová





