Recept na Buchtičky s dukátovým krémem

přidal(a) Iveta Kotalová
3/5
   ( 5 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 2
Doba přípravy: do 1,5hod
Pro koho: Děti
Příležitost: Ostatní
: Běžný den
Buchtičky s krémem

Ingredience pro recept

20.00 mlmléka
20 gdroždí
250.00 gpolohrubé mouky
50.00 gcukru
50.00 gmásla
1.00 ks žloutek
0.00 sůl
5.00 lžicoleje
2.00 ksžloutky
20.00 gvanilkového pudingu
0.00 vanilkový cukr
Oblíbený šlágr české kuchyně.

Na 4 porce:

Těsto:

Ve 20ml vlažného mléka necháme vzejít kvásek z 20g droždí. Do 250 g pol.mouky přidáme špetku soli, 50g cukru, z droždí vykynutý kvásek, 50g roztopeného másla, žloutek a vypracujeme tuhší těsto. Po vykynutí tvarujeme malé buchtičky o výšce 1,5cm a klademe je do pekáčku s olejem. Chvíli necháme odpočinou a pečeme v horké troubě dozlatova.

 

Krém:

Ve 250 ml mléka rozmícháme žloutky a přivedeme do varu. Ve zbylém mléce dobře rozmícháme puding a za stáleho míchání jej přiléváme do vroucího mléka s rozkvedlanými žloutky. Krém povaříme asi dvě minuty. Na závěr šodó osladíme a přisypeme vanilkový cukr.

 

Teplým krémem poléváme buchtičky.

 


Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Smažený hermelín

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Sýrová pochoutka
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kynuté bramboráky

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Bramborové kynuté placky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Halušky se zelím

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Bramborové halušky se zelím
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Chci ZDE článek / odkaz


Je libo ostrý a kvalitní kuchyňský nůž? Naše nabídka moderních kuchyňských nožů vás jistě zaujme!


Jedlé papíry

Máme skladem: Cukrářské potřeby, pomůcky na pečení, suroviny, marcipán

Rizoto recepty

Nejlepší recepty na rizoto na Receptnajidlo.cz

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!