Recept na Buchtičky s dukátovým krémem
Ingredience pro recept
| 20.00 ml | mléka |
| 20 g | droždí |
| 250.00 g | polohrubé mouky |
| 50.00 g | cukru |
| 50.00 g | másla |
| 1.00 ks | žloutek |
| 0.00 | sůl |
| 5.00 lžic | oleje |
| 2.00 ks | žloutky |
| 20.00 g | vanilkového pudingu |
| 0.00 | vanilkový cukr |
Na 4 porce:
Těsto:
Ve 20ml vlažného mléka necháme vzejít kvásek z 20g droždí. Do 250 g pol.mouky přidáme špetku soli, 50g cukru, z droždí vykynutý kvásek, 50g roztopeného másla, žloutek a vypracujeme tuhší těsto. Po vykynutí tvarujeme malé buchtičky o výšce 1,5cm a klademe je do pekáčku s olejem. Chvíli necháme odpočinou a pečeme v horké troubě dozlatova.
Krém:
Ve 250 ml mléka rozmícháme žloutky a přivedeme do varu. Ve zbylém mléce dobře rozmícháme puding a za stáleho míchání jej přiléváme do vroucího mléka s rozkvedlanými žloutky. Krém povaříme asi dvě minuty. Na závěr šodó osladíme a přisypeme vanilkový cukr.
Teplým krémem poléváme buchtičky.
Oblíbený šlágr české kuchyně – Buchtičky se šodó
POSTUP:
Těsto:
Ve 20 ml vlažného mléka necháme vzejít kvásek z 20 g droždí. Do 250 g polohrubé mouky přidáme špetku soli, 50 g cukru, vykynutý kvásek, 50 g rozpuštěného másla, žloutek a vypracujeme tuhší těsto. Necháme vykynout.
Z vykynutého těsta tvarujeme malé buchtičky o výšce asi 1,5 cm a klademe je do pekáčku vytřeného olejem. Krátce necháme odpočinout a pečeme v horké troubě dozlatova.
Krém (šodó):
Ve 250 ml mléka rozmícháme žloutky a přivedeme k varu. Ve zbylém mléce rozmícháme pudinkový prášek a za stálého míchání jej přiléváme do vroucího mléka se žloutky. Krém vaříme asi 2 minuty, poté osladíme a přidáme vanilkový cukr.
Podávání:
Teplým šodó krémem poléváme čerstvě upečené buchtičky.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Smažený hermelín
-
Kynuté bramboráky
-
Halušky se zelím
Bramborové halušky se zelím bramborové halušky se zelím, halušky a zelí recept, halušky se slaninou a klobásou, slovenské halušky, domácí halušky recept, kysané zelí halušky, dušené zelí recept, cibule a slanina na halušky, tradiční jídla ze zelí, bramborové těsto halušky- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová





