Recept na Buchtičky s dukátovým krémem

přidal(a) Iveta Kotalová
3/5
   ( 6 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 2
Doba přípravy: do 1,5hod
Pro koho: Děti
Příležitost: Ostatní
: Běžný den

Oblíbený šlágr české kuchyně. buchtičky se šodó, český šlágr kuchyně, buchtičky s krémem, šodó recept, kynuté buchtičky, české sladké recepty, domácí buchtičky, vanilkový krém recept, tradiční český dezert, buchtičky do trouby, pudinkové šodó, sladké kynuté těsto
Buchtičky s krémem

Ingredience pro recept

20.00 mlmléka
20 gdroždí
250.00 gpolohrubé mouky
50.00 gcukru
50.00 gmásla
1.00 ks žloutek
0.00 sůl
5.00 lžicoleje
2.00 ksžloutky
20.00 gvanilkového pudingu
0.00 vanilkový cukr

Na 4 porce:

Těsto:

Ve 20ml vlažného mléka necháme vzejít kvásek z 20g droždí. Do 250 g pol.mouky přidáme špetku soli, 50g cukru, z droždí vykynutý kvásek, 50g roztopeného másla, žloutek a vypracujeme tuhší těsto. Po vykynutí tvarujeme malé buchtičky o výšce 1,5cm a klademe je do pekáčku s olejem. Chvíli necháme odpočinou a pečeme v horké troubě dozlatova.

 

Krém:

Ve 250 ml mléka rozmícháme žloutky a přivedeme do varu. Ve zbylém mléce dobře rozmícháme puding a za stáleho míchání jej přiléváme do vroucího mléka s rozkvedlanými žloutky. Krém povaříme asi dvě minuty. Na závěr šodó osladíme a přisypeme vanilkový cukr.

 

Teplým krémem poléváme buchtičky.

 

Oblíbený šlágr české kuchyně – Buchtičky se šodó

POSTUP:

Těsto:
Ve 20 ml vlažného mléka necháme vzejít kvásek z 20 g droždí. Do 250 g polohrubé mouky přidáme špetku soli, 50 g cukru, vykynutý kvásek, 50 g rozpuštěného másla, žloutek a vypracujeme tuhší těsto. Necháme vykynout.

Z vykynutého těsta tvarujeme malé buchtičky o výšce asi 1,5 cm a klademe je do pekáčku vytřeného olejem. Krátce necháme odpočinout a pečeme v horké troubě dozlatova.

Krém (šodó):
Ve 250 ml mléka rozmícháme žloutky a přivedeme k varu. Ve zbylém mléce rozmícháme pudinkový prášek a za stálého míchání jej přiléváme do vroucího mléka se žloutky. Krém vaříme asi 2 minuty, poté osladíme a přidáme vanilkový cukr.

Podávání:
Teplým šodó krémem poléváme čerstvě upečené buchtičky.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Smažený hermelín

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Sýrová pochoutka
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kynuté bramboráky

     - Bramborové kynuté placky.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Bramborové kynuté placky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Halušky se zelím

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Bramborové halušky se zelím bramborové halušky se zelím, halušky a zelí recept, halušky se slaninou a klobásou, slovenské halušky, domácí halušky recept, kysané zelí halušky, dušené zelí recept, cibule a slanina na halušky, tradiční jídla ze zelí, bramborové těsto halušky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!