Recept na Brynzové halušky
Ingredience pro recept
| 8 ks | brambor |
| 1 ks | vejce |
| 2 hrnky | hladké mouky |
| sůl | |
| 1 hrnek | nakrájené slaniny |
| 2 lžíce | sádla |
| 2 ks | cibule |
| 1 hrnek | brynzy |
| 1 hrnek | zakysané smetany |
Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme vejce, mouku a sůl. Vypracujeme řídké těsto, které přes síto s velkými otvory pomocí plastové stěrky propasírujeme do hrnce s dostatečným množstvím vroucí osolené vody. Promícháme a vaříme asi 8 minut a slijeme.
Na suché pánvi nejprve opražíme nakrájenou slaninu, potom přidáme sádlo a na kolečka nakrájenou cibuli. Smažíme, dokud cibule nezezlátne.
Brynzu smícháme se zakysanou smetanou.
Halušky rozdělíme na talíře. Na každou porci dáme nejprve brynzu a pak ji přelijeme tukem se slaninou a cibulí.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
- Autor: Peter18. června 2013 ve 18:28TextDo bryndzových halusiek nejde cibula. To sú potom cibulové halusky a tam pre zmenu zase nejde bryndza.





