Recept na Brynzové halušky
Ingredience pro recept
| 8 ks | brambor |
| 1 ks | vejce |
| 2 hrnky | hladké mouky |
| sůl | |
| 1 hrnek | nakrájené slaniny |
| 2 lžíce | sádla |
| 2 ks | cibule |
| 1 hrnek | brynzy |
| 1 hrnek | zakysané smetany |
Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme vejce, mouku a sůl. Vypracujeme řídké těsto, které přes síto s velkými otvory pomocí plastové stěrky propasírujeme do hrnce s dostatečným množstvím vroucí osolené vody. Promícháme a vaříme asi 8 minut a slijeme.
Na suché pánvi nejprve opražíme nakrájenou slaninu, potom přidáme sádlo a na kolečka nakrájenou cibuli. Smažíme, dokud cibule nezezlátne.
Brynzu smícháme se zakysanou smetanou.
Halušky rozdělíme na talíře. Na každou porci dáme nejprve brynzu a pak ji přelijeme tukem se slaninou a cibulí.
Halušky s brynzou, osmaženou slaninou a cibulí
POSTUP:
Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme vejce, mouku a sůl. Vypracujeme řídké těsto, které přes síto s velkými otvory protlačíme pomocí stěrky do hrnce s vroucí osolenou vodou. Promícháme a vaříme asi 8 minut. Poté slijeme.
Na suché pánvi opražíme nakrájenou slaninu. Přidáme sádlo a na kolečka nakrájenou cibuli. Smažíme, dokud cibule nezezlátne.
Brynzu smícháme se zakysanou smetanou do hladké směsi.
Halušky rozdělíme na talíře, navrch dáme brynzovou směs a přelijeme tukem se slaninou a cibulí.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
- Autor: Peter18. června 2013 ve 18:28TextDo bryndzových halusiek nejde cibula. To sú potom cibulové halusky a tam pre zmenu zase nejde bryndza.
Podobné recepty
-
Smažený hermelín
-
Kynuté bramboráky
-
Halušky se zelím
Bramborové halušky se zelím bramborové halušky se zelím, halušky a zelí recept, halušky se slaninou a klobásou, slovenské halušky, domácí halušky recept, kysané zelí halušky, dušené zelí recept, cibule a slanina na halušky, tradiční jídla ze zelí, bramborové těsto halušky- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová





