Recept na Brambory v sýrovém bešamelu

přidal(a) Iveta Kotalová
3/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 30min
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den
Brambory v sýrovém bešamelu

Ingredience pro recept

1 kgbrambor
pórek
40 gmásla
30 ghladké mouky
0,5 lmléka
sůl
muškátový oříšek
200 gementálu
Zapečené brambory se sýrem

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, nakrájíme a narovnáme je do vymazaného pekáče. Posypeme je nakrájeným pórkem. Do rozpuštěného másla vmícháme mouku a necháme ji zpěnit. Postupně přiléváme vlažné mléko a za stálého míchání připravíme hustý bešamel, který osolíme a okořeníme muškátovým oříškem. Bešamel smícháme s nastrouhaným ementálem a nalijeme ho na brambory. V troubě při 180st.C pokrm zapečeme.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Smažený hermelín

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Sýrová pochoutka
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kynuté bramboráky

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Bramborové kynuté placky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Halušky se zelím

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Bramborové halušky se zelím
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!