Recept na Brambory v sýrovém bešamelu

přidal(a) Iveta Kotalová
4/5
   ( 3 hlasů)
1 komentář
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 30min
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Zapečené brambory se sýrem zapečené brambory se sýrem, brambory s bešamelem, ementál zapékaný, bešamelový bramborový nákyp, brambory s pórkem recept, zapečené brambory v troubě, smetanové brambory bez smetany, jednoduché zapečené brambory, české zapečené recepty, brambory s mlékem a sýrem
Brambory v sýrovém bešamelu.jpg

Ingredience pro recept

1 kgbrambor
pórek
40 gmásla
30 ghladké mouky
0,5 lmléka
sůl
muškátový oříšek
200 gementálu

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, nakrájíme a narovnáme je do vymazaného pekáče. Posypeme je nakrájeným pórkem. Do rozpuštěného másla vmícháme mouku a necháme ji zpěnit. Postupně přiléváme vlažné mléko a za stálého míchání připravíme hustý bešamel, který osolíme a okořeníme muškátovým oříškem. Bešamel smícháme s nastrouhaným ementálem a nalijeme ho na brambory. V troubě při 180st.C pokrm zapečeme.

 

Zapečené brambory se sýrem

POSTUP:
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, nakrájíme a narovnáme do máslem vymazaného pekáče. Posypeme je na kolečka nakrájeným pórkem.

V kastrůlku rozpustíme máslo, vmícháme mouku a necháme ji krátce zpěnit. Postupně přiléváme vlažné mléko a za stálého míchání uvaříme hustý bešamel. Osolíme ho a dochutíme muškátovým oříškem.

Do bešamelu vmícháme nastrouhaný ementál a směs nalijeme na brambory v pekáči.

Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C, dokud povrch nezezlátne a vše se pěkně nezapeče.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář


  • Autor: Olda12. srpna 2025 ve 11:33
    to byla namka

Podobné recepty

  • Smažený hermelín

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Sýrová pochoutka
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kynuté bramboráky

     - Bramborové kynuté placky.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Bramborové kynuté placky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Halušky se zelím

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Bramborové halušky se zelím bramborové halušky se zelím, halušky a zelí recept, halušky se slaninou a klobásou, slovenské halušky, domácí halušky recept, kysané zelí halušky, dušené zelí recept, cibule a slanina na halušky, tradiční jídla ze zelí, bramborové těsto halušky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!