Recept na Brambory v sýrovém bešamelu
Ingredience pro recept
| 1 kg | brambor |
| pórek | |
| 40 g | másla |
| 30 g | hladké mouky |
| 0,5 l | mléka |
| sůl | |
| muškátový oříšek | |
| 200 g | ementálu |
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, nakrájíme a narovnáme je do vymazaného pekáče. Posypeme je nakrájeným pórkem. Do rozpuštěného másla vmícháme mouku a necháme ji zpěnit. Postupně přiléváme vlažné mléko a za stálého míchání připravíme hustý bešamel, který osolíme a okořeníme muškátovým oříškem. Bešamel smícháme s nastrouhaným ementálem a nalijeme ho na brambory. V troubě při 180st.C pokrm zapečeme.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
- Autor: Olda12. srpna 2025 ve 11:33to byla namka





