Recept na Brambory v sýrovém bešamelu
Ingredience pro recept
| 1 kg | brambor |
| pórek | |
| 40 g | másla |
| 30 g | hladké mouky |
| 0,5 l | mléka |
| sůl | |
| muškátový oříšek | |
| 200 g | ementálu |
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, nakrájíme a narovnáme je do vymazaného pekáče. Posypeme je nakrájeným pórkem. Do rozpuštěného másla vmícháme mouku a necháme ji zpěnit. Postupně přiléváme vlažné mléko a za stálého míchání připravíme hustý bešamel, který osolíme a okořeníme muškátovým oříškem. Bešamel smícháme s nastrouhaným ementálem a nalijeme ho na brambory. V troubě při 180st.C pokrm zapečeme.
Zapečené brambory se sýrem
POSTUP:
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, nakrájíme a narovnáme do máslem vymazaného pekáče. Posypeme je na kolečka nakrájeným pórkem.
V kastrůlku rozpustíme máslo, vmícháme mouku a necháme ji krátce zpěnit. Postupně přiléváme vlažné mléko a za stálého míchání uvaříme hustý bešamel. Osolíme ho a dochutíme muškátovým oříškem.
Do bešamelu vmícháme nastrouhaný ementál a směs nalijeme na brambory v pekáči.
Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C, dokud povrch nezezlátne a vše se pěkně nezapeče.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
- Autor: Olda12. srpna 2025 ve 11:33to byla namka
Podobné recepty
-
Smažený hermelín
-
Kynuté bramboráky
-
Halušky se zelím
Bramborové halušky se zelím bramborové halušky se zelím, halušky a zelí recept, halušky se slaninou a klobásou, slovenské halušky, domácí halušky recept, kysané zelí halušky, dušené zelí recept, cibule a slanina na halušky, tradiční jídla ze zelí, bramborové těsto halušky- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová





