Recept na Bramborový nákyp

přidal(a) Iveta Kotalová
3/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Bramborovo-pórkový nákyp se šunkou bramborovo pórkový nákyp, nákyp se šunkou, brambory a pórek recept, bramborový nákyp se sýrem, philadelphia sýr recepty, zapékané brambory se šunkou, bramborový koláč s pórkem, zeleninový nákyp, brambory zapečené v troubě, jedno
Bramborový nákyp.jpg

Ingredience pro recept

1,2 kgbrambor
sůl
1/2 kspórku
1 lžíceolivového oleje
1 lžícehladké mouky
300 mlzeleninový vývar
175 gsýra Philadelphia
160 gšunky

Brambory uvaříme ve slupce v lehce osolené vodě, necháme vychladnout a oloupeme je. Pórek omyjeme, zbavíme případných nečistot, nakrájíme na kolečka a krátce osmahneme ve větší pánvi na rozpáleném olivovém oleji. Poté osmažený pórek poprášíme trochou hladké mouky, zalijeme zeleninovým vývarem a společně necháme krátce přejít varem. Pak zmírníme teplotu, vmícháme sýr Philadelphia a za stálého míchání necháme pomalu rozpustit.

Troubu předehřejeme na 160st.C. Uvařené brambory nakrájíme na slabší plátky a střídavě se šunkou nakrájenou na plátky naskládáme do tukem vymazané zapékací mísy. Navrch přidáme pórek s rozpuštěným sýrem a bramborovo-pórkový nákyp zapékáme v rozpálené troubě asi 15 minut. Nákyp můžeme dle libosti zdobit čerstvýni bylinkami.

 

Bramborovo-pórkový nákyp se šunkou

POSTUP:
Brambory uvaříme ve slupce v lehce osolené vodě. Necháme je vychladnout, oloupeme a nakrájíme na slabší plátky.

Pórek omyjeme, zbavíme nečistot a nakrájíme na kolečka. Ve větší pánvi jej krátce osmahneme na rozpáleném olivovém oleji. Poprášíme trochou hladké mouky, zalijeme zeleninovým vývarem a necháme krátce přejít varem. Poté zmírníme teplotu, vmícháme sýr Philadelphia a za stálého míchání necháme pozvolna rozpustit.

Troubu předehřejeme na 160 °C. Plátky brambor střídavě se šunkou naskládáme do tukem vymazané zapékací mísy. Navrch rozprostřeme pórkovou směs se sýrem.

Nákyp zapékáme v troubě asi 15 minut, dokud se chutě nespojí. Před podáváním můžeme ozdobit čerstvými bylinkami.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Smažený hermelín

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Sýrová pochoutka
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kynuté bramboráky

     - Bramborové kynuté placky.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Bramborové kynuté placky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Halušky se zelím

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Bramborové halušky se zelím bramborové halušky se zelím, halušky a zelí recept, halušky se slaninou a klobásou, slovenské halušky, domácí halušky recept, kysané zelí halušky, dušené zelí recept, cibule a slanina na halušky, tradiční jídla ze zelí, bramborové těsto halušky
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!