Recept na Bramborový koláč
Ingredience pro recept
| 1 ks | listového těsta |
| mouka na vál | |
| pórek | |
| 120 g | hermelínu |
| 300 g | brambory |
| baby karotka | |
| sůl | |
| 2 lžíce | másla |
| 2 ks | vejce |
| 150 ml | zakysané smetany |
| 2 lžíce | dijonská hořčice |
| 150 g | sýru Čedar |
| pepř | |
| čerstvé bylinky |
Z těsta si vyválíme placku, kterou vykrojíme podle pečící formy. Poklademe jí nadrobno pokrájeným pórkem, na plátky nakrájeným hermelínem, plátky vařených brambor a mraženými baby karotkami. Vše posolíme a pokapeme rozpuštěným máslem. V misce si rozmícháme vejce, zakysanou smetanu, hořčici a nastrouhaný čedar. Touto směsí vše zalijeme, popeříme a pečeme pozvolna ve vyhřáté troubě, dokud povrch koláče nezačně zlátnout. Před podáváním posypeme bylinkami a čerstvým nadrobno pokrájeným pórkem. Chutná i studené





