Recept na Bramborové placky s povidly
Ingredience pro recept
| 800 g | vařených brambor |
| špetka | soli |
| 1 ks | vanilkový cukr |
| 2 ks | vejce |
| 300-400 g | hladké mouky |
| povidla | |
| mletý mák |
Brambory uvaříme ve slupce a po vychladnutí oloupeme a najemno nastrouháme. Přidáme sůl, vanilkový cukr a vejce a dobře promícháme. Zahustíme moukou a uděláme těsto, ze kterého vyválíme placky a usmažíme na oleji na pánvi z obou stran dozlatova. Hotové necháme na papírovém ubrousku odsát přebytečný tuk, poté potřeme povidly, poskládáme a povrch posypeme mákem a ozdobíme šlehačkou.
Sladké bramborové placky od paní Michaely Sadovské
POSTUP:
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a najemno nastrouháme. Přidáme sůl, vanilkový cukr a vejce, vše dobře promícháme.
Těsto postupně zahustíme moukou tak, aby bylo tvárné. Vyválíme z něj placky, které smažíme na oleji na pánvi z obou stran dozlatova.
Hotové placky necháme na papírovém ubrousku odsát přebytečný tuk. Poté je potřeme povidly, přehneme či poskládáme, povrch posypeme mákem a můžeme ozdobit šlehačkou.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Smažený hermelín
-
Kynuté bramboráky
-
Halušky se zelím
Bramborové halušky se zelím bramborové halušky se zelím, halušky a zelí recept, halušky se slaninou a klobásou, slovenské halušky, domácí halušky recept, kysané zelí halušky, dušené zelí recept, cibule a slanina na halušky, tradiční jídla ze zelí, bramborové těsto halušky- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová





