Recept na Bramboráky se zelím
Ingredience pro recept
| 1 kg | brambor |
| 300 g | kysaného zelí |
| 150 g | hlávkového zelí |
| 1 ks | cibule |
| 1 dcl | mléka |
| 1 ks | vejce |
| sůl | |
| majoránka | |
| kmín | |
| 150 g | hladké mouky |
| 2 stroužky | česneku |
| olej na smažení |
Brambory nastrouháme na hrubém struhadle. Vymačkáme a slijeme vodu. Vmícháme kysané zelí a na proužky nakrájené zelí čerstvé. Přidáme jemně posekanou cibuli,mléko, vejce, sůl, koření a zahustíme moukou. Nakonec zapracujeme do těsta prolisovaný česnek a na rozpáleném oleji upečeme bramboráky z obou stran dozlatova.
Bramborové placky se zelím
POSTUP:
Brambory nastrouháme na hrubém struhadle, vymačkáme a slijeme přebytečnou vodu. Vmícháme kysané zelí a na proužky nakrájené čerstvé zelí.
Přidáme jemně posekanou cibuli, mléko, vejce, sůl a koření. Zahustíme moukou podle potřeby, aby vzniklo hustší bramborové těsto. Nakonec zapracujeme prolisovaný česnek.
Na rozpáleném oleji smažíme bramboráky z obou stran dozlatova.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Smažený hermelín
-
Kynuté bramboráky
-
Halušky se zelím
Bramborové halušky se zelím bramborové halušky se zelím, halušky a zelí recept, halušky se slaninou a klobásou, slovenské halušky, domácí halušky recept, kysané zelí halušky, dušené zelí recept, cibule a slanina na halušky, tradiční jídla ze zelí, bramborové těsto halušky- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová





