Recept na Bramborák nasladko
Ingredience pro recept
| 1 kg | brambor |
| 1 ks | vejce |
| sůl | |
| 150 g | hladké mouky |
| olej na smažení | |
| 2 lžíce | sezamových semínek |
| zakysaná smetana | |
| rybízový džem |
Polovinu brambor nastrouháme na hrubém a druhou polovinu na jemném struhadle. Tekutinu slijeme, vmícháme vejce, sůl a mouku. Řídké těsto vlijeme do rozpáleného oleje a sezamem posypeme horní, ještě syrovou stranu bramboráku. Bramborák potom opečeme i z druhé strany. Podáváme se zakysanou smetanou a pikantním rybízovým džemem.
Sladké placičky z bramborového těsta
POSTUP:
Polovinu brambor nastrouháme nahrubo a druhou polovinu najemno. Slijeme přebytečnou tekutinu a vmícháme vejce, sůl a mouku, aby vzniklo řidší bramborové těsto.
Řídké těsto vlijeme na rozpálený olej a posypeme sezamem horní, dosud syrovou stranu placičky. Poté bramborák obrátíme a opečeme dozlatova i z druhé strany.
Podáváme se zakysanou smetanou a pikantním rybízovým džemem.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
- Autor: skarlettka20. ledna 2017 ve 10:24obojetné bramborové placičky uvaříme 4 větší oloupané brambory, pomačkáme je horké na kaši a když už nejsou vařící, ale teplé, přidáme polohrubou mouku tak, aby se spojily 1/2káv.lžičky soli a rozdrtíme 1/2balíčku živých kvasnic. Ze sušených to asi nejde. Zpracujeme na těsto a ihned bez kynutí vykrajujeme kolečka, která běžně usmažíme. Jíme teplé a na sladko mažeme marmeládou (mám ráda šípkovou), nebo na slano jíme jen tak.
Podobné recepty
-
Smažený hermelín
-
Kynuté bramboráky
-
Halušky se zelím
Bramborové halušky se zelím bramborové halušky se zelím, halušky a zelí recept, halušky se slaninou a klobásou, slovenské halušky, domácí halušky recept, kysané zelí halušky, dušené zelí recept, cibule a slanina na halušky, tradiční jídla ze zelí, bramborové těsto halušky- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová





