Recept na Bramboráčky s uzeninou
Ingredience pro recept
| 0,5 kg | brambor |
| 1 ks | vejce |
| sůl | |
| majoránka | |
| 3 stroužky | česneku |
| 4 lžíce | polohrubé mouky |
| 15 dkg | uzeniny |
Syrové oškrábané brambory nastrouháme polovinu na jemno, polovinu na hrubo. Slijeme přebytečnou tekutinu, přidáme vejce, sůl, majoránku a prolisovaný česnek. Zahustíme moukou tak aby vzniklo hustší těsto. Uzeninu nakrájíme na kostičky a vmícháme do těsta. Na rozehřátý olej dáme lžící hromádku těstíčka a rozetřeme do stran. Smažíme z obou stran dozlatova. Po usmažení dáme na papírový ubrousek aby se odsál přebytečný tuk.
Bramborové placičky s uzeninou od paní Romči Langerové
POSTUP:
Syrové oškrábané brambory nastrouháme – polovinu najemno, polovinu nahrubo. Slijeme přebytečnou tekutinu a přidáme vejce, sůl, majoránku a prolisovaný česnek. Zahustíme moukou tak, aby vzniklo hustší těsto.
Uzeninu nakrájíme na kostičky a vmícháme do bramborového těsta.
Na rozehřátý olej klademe lžící hromádky těsta a rozetřeme je do stran. Smažíme z obou stran dozlatova.
Hotové placičky dáme na papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Smažený hermelín
-
Kynuté bramboráky
-
Halušky se zelím
Bramborové halušky se zelím bramborové halušky se zelím, halušky a zelí recept, halušky se slaninou a klobásou, slovenské halušky, domácí halušky recept, kysané zelí halušky, dušené zelí recept, cibule a slanina na halušky, tradiční jídla ze zelí, bramborové těsto halušky- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová






