Recept na Rajská omáčka

přidal(a) Iveta Kotalová
2/5
   ( 3 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 2
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Děti
Příležitost: Ostatní
: Běžný den
rajska omacka.jpg

Ingredience pro recept

40 ghery
40 gcibule
60 ghladké mouky
1 ksbobkového listu
tymián
4 kscelého pepře
2 ksnového koření
celá skořice
1 kshřebíčku
2 lžícerajského protlaku
10 gcukru
20 gmásla
2 lžícesmetany
Vynikají omáčka k vařenému hovězímu masu

Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Rostlinný tuk rozpustíme v kastrolu na plotně, přidáme nakrájenou cibuli a necháme ji jen zpěnit, aby zůstala světlá. Na zpěněnou cibuli přisypeme hladkou mouku a za stálého míchání připravíme žlutou cibulovou jíšku. Zředíme ji vlažnou vodou nebo vývarem z masa či kostí a dobře rozmícháme. Přidáme koření (bobkový list, špetku tymiánu, celý pepř, nové koření, skořice, hřebíček). osolíme a za občasného zamíchání asi 30 min povaříme. Povařený základ přecedíme, přidáme rajčatový protlak, podle chuti přisolíme nebo přisladíme a krátce povaříme. Zdá-li se nám omáčka řídká, můžeme ji zahustit strouhaným perníkem. Nakonec přidáme trochu kečupu a zjemníme kouskem čerstvého másla nebo sladkou smetanou.

Rajskou omáčku podáváme nejčastěji k vařenému hovězímu či vepřovému masu nebo k plněným paprikám.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Křenová omáčka

     - s jazykem
    Hodnocení receptu je 4.17Hodnocení receptu je 4.17Hodnocení receptu je 4.17Hodnocení receptu je 4.17Z celkového počtu 5
    Dobrá omáčka k vařenému jazyku.
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kuře v paprikové omáčce

     -
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Kuře s paprikou
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Játrová omáčka

     -
    Hodnocení receptu je 3.67Hodnocení receptu je 3.67Hodnocení receptu je 3.67Hodnocení receptu je 3.67Z celkového počtu 5
    Omáčka z vepřových nebo kuřecích jatýrek.
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!