Recept na Vepřová panenka Wellington

přidal(a) Romča Langerova
datum: 27. Únor 2015
5/5
   ( 1 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 3
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Návštěva
: Běžný den
Vepřová panenka

Ingredience pro recept

žloutek
pepř
bylinky (tymián, rozmarýn, apod)
listové těsto
špetkasoli
0,5 kgvepřové panenky
1 lžíceolivového oleje
15 dkgtence nakrájené slaniny
150 gžampionů
2 lžícedijonské hořčice
Delikatesní vepřová panenka obalená listovým těstem s dalšími přísadami. Ideální k bramborové kaši. Autor: Romča Langerová

Postup:

Panenku si omyjeme, odblaníme, zprudka opečeme ze všech stran, poté osolíme, opepříme a potřeme celou hořticí a necháme schládnout. Žampiony nakrájíme na kousky a spolu s ořechy rozsekáme. Pak tuto směs opražíme na pánvi, aby se ze žampionů odpařila voda. Na pečícím papíře, nebo potravinové folii rozložíme plátky slaniny a posypeme bylinkami. Na toto lůžko položíme nachystanou panenku, zabalíme a dáme do lednice zaležet na pár hodin. Poté vybalíme a zase zabalíme do listového těsta, kraje pořádně utěsníme a dáme opět do lednice, tentokrát zchladit.

Do pekáčku připravíme pečící papír, na něj vybalíme Wellington, potřeme žloutkem všude a pak tupou stranou nože, naplocho, vytvoříme zářezy. Díky nim se nebude listové těsto příliš nafukovat a bude držet tvar. Posypeme krystalky soli a dáme do pořádně vytopené trouby, do střední části. Pečeme 25 - 35 minut, podle toho, jak chceme mít panenku propečenou, jestli do růžova, nebo do bíla. Po upečení necháme asi 10 minut odpočinout a pak krájíme na silná kolečka a podáváme s bramborovou kaší, nebo zeleninou na másle.

 

 

 


Tady nakupuji potřeby pro vaření


Komentáře

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Vepřo-knedlo-zelo

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Zlatá česká klasika.
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
    Publikováno
    13. Květen 2012
  • Znojemské plátky

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Znojemské plátky lze připravit z hovězí roštěné, vepřové kýty, kuřecího nebo krůtího masa.
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
    Publikováno
    21. Květen 2012
  • Řízek plněný sýrem

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Plátky masa plněné sýrem a zelenivou
    Obtížnost:
    3
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
    Publikováno
    9. Září 2012
05.jpg
Metodika NEMOPAS prověřuje nemovitost v různých technických oborech: Statika, úniky tepla, izolace proti vodě, technického zařízení budovy atd.
Číst více
nozitix.png
Stoprocentní recept, jak se v létě vyhnout rýmě, neexistuje. Můžete třeba jen přehnat slunění a na rýmu je zaděláno. 
Číst více


Partneři webu s recepty:

ProdejAuto.eu - soukromá automoto inzerce. Tisíce nabídek z celé ČR.


Jak se stát králem letního grilování? Stačí znát dobrý recept a mít dobrý plynový gril, který koupíte třeba na www.hawaj.cz.

Kojenecké oblečení, nábytek, hračky najdete ve Skonti.