Recept na Jehněčí pečeně

přidal(a) Iveta Kotalová
datum: 28. Březen 2013
0/5
   ( 0 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 2
Doba přípravy: do 2hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den
Jehněčí pečeně

Ingredience pro recept

1 kgjehněčí kýty
2 hlavičkyčesneku
čerstvý tymián
sůl
200 gmraženého hrášku
1 svazekjarní karotky
50 gmásla
špetkacukru
mletý bílý pepř
Jehněčí pečeně s hráškem a mrkví

Jehněčí maso očistíme a prošpikujeme nakrájenými stroužky z jedné česnekové hlavičky. Stroužky z druhého česneku nastrouháme, smícháme s tymiánem a solí a vetřeme do masa. Zabalíme ho do alobalu a uložíme do druhého dne v chladu. Pak maso vložíme i s alobalem do pekáče, podlijeme vodou do výšky asi 3 cm, pekáč přiklopíme a pečeme asi 50 minut v troubě vyhřáté na 180st.C. Maso vyjmeme z alobalu, vrátíme zpět do trouby a ještě dopečeme, aby získalo barvu. Zeleninu očistíme a vložíme asi na 4 minuty do vroucí osolené vody (musí zůstat poloměkká). Ihned zchladíme v ledové vodě a necháme odkapat. Vložíme ji do pánve s rozehřátým máslem, prohřejeme, osolíme, osladíme a opepříme. Upečené maso nakrájíme na plátky a podáváme je s teplou zeleninou. Vhodnou přílohou jsou nové brambory.

 


Tady nakupuji potřeby pro vaření


Komentáře

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Králík s pikantní omáčkou

     - foto-Nikola Behenská
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Pikantní králičí pečínka od paní Nikoly Behenské
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
    Publikováno
    16. Listopad 2013
  • Kančí na červeném víně

     - foto-Nikola Behenská
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Kančí maso na víně od Nikoly Behenské
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 2hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
    Publikováno
    27. Únor 2014
  • Plněná jehněčí pečeně

     -
    Z celkového počtu 5Z celkového počtu 5Z celkového počtu 5Z celkového počtu 5Z celkového počtu 5
    Jehněčí pečeně s nádivkou a glazovanou karotkou.
    Obtížnost:
    3
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Velikonoce
    Doba přípravy
    více jak 2hod
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
    Publikováno
    20. Březen 2013
05.jpg
Metodika NEMOPAS prověřuje nemovitost v různých technických oborech: Statika, úniky tepla, izolace proti vodě, technického zařízení budovy atd.
Číst více
nozitix.png
Stoprocentní recept, jak se v létě vyhnout rýmě, neexistuje. Můžete třeba jen přehnat slunění a na rýmu je zaděláno. 
Číst více


Partneři webu s recepty:

ProdejAuto.eu - soukromá automoto inzerce. Tisíce nabídek z celé ČR.


Jak se stát králem letního grilování? Stačí znát dobrý recept a mít dobrý plynový gril, který koupíte třeba na www.hawaj.cz.

Kojenecké oblečení, nábytek, hračky najdete ve Skonti.