Warning: Unexpected character in input: ' in /home/domains/maminyrecepty.cz/web/public/www/app/produktModule.php on line 80 Bůčková roláda | Recepty

Recept na Bůčková roláda

přidal(a) Iveta Kotalová
datum: 24. Březen 2013
5/5
   ( 1 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 2
Doba přípravy: do 2hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den
Bůčková roláda

Ingredience pro recept

500 gvepřového bůčku bez kosti
sůl
pepř
olej
1/2 kscibule
1 hrsthub
1 hrstlistového špenátu
2 ksvejce
kmín
Roláda z bůčku, plněná houbami, špenátem a vejci

Bůček na roládu prožízneme, jako bychom chtěli udělat knihu a dáváme pozor, abychom maso neprořízli. Vzniklý plát rozklepeme mezi dvěma fóliemi, osolíme a opepříme. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme houby, podusíme, zalijeme je troškou vody a necháme ji vyvařit. Pak přidáme špenát, který necháme zavadnout, potom vmícháme vejce. Směs osolíme, opepříme a necháme ztuhnout a pak ji necháme mírně vychladnout, Vaječnou hmotu natřeme na plát masa a stočíme do rolády, svážeme potravinářským motouzem, případně spíchneme jehlami nebo párátky v místech, kde by mohla náplň vytéct. Bůček posypeme kmínem, přendáme na pekáč a vložíme do trouby předehřáté na 220st.C a pečeme zhruba 10 minut bez vody, aby se maso zatáhlo. Pak pečeni podlijeme vodou, přikryjeme druhým pekáčem a pečeme 30 minut. Potom přilijeme trochou vody a pečeme odkrytou dalších 40 minut. Podáváme s hlávkovým zelím, knedlíkem, případně i bramborem.

 




Komentáře

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Vepřo-knedlo-zelo

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Zlatá česká klasika.
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
    Publikováno
    13. Květen 2012
  • Znojemské plátky

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Znojemské plátky lze připravit z hovězí roštěné, vepřové kýty, kuřecího nebo krůtího masa.
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
    Publikováno
    21. Květen 2012
  • Řízek plněný sýrem

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Plátky masa plněné sýrem a zelenivou
    Obtížnost:
    3
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
    Publikováno
    9. Září 2012

Partneři webu s recepty:

Jak se stát králem letního grilování? Stačí znát dobrý recept a mít dobrý plynový gril, který koupíte třeba na www.hawaj.cz.

Sháníte kvalitní a designově hezké záclony, navštivte Dante.cz

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!