Recept na Bůčková roláda
Ingredience pro recept
| 500 g | vepřového bůčku bez kosti |
| sůl | |
| pepř | |
| olej | |
| 1/2 ks | cibule |
| 1 hrst | hub |
| 1 hrst | listového špenátu |
| 2 ks | vejce |
| kmín |
Bůček na roládu prožízneme, jako bychom chtěli udělat knihu a dáváme pozor, abychom maso neprořízli. Vzniklý plát rozklepeme mezi dvěma fóliemi, osolíme a opepříme. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme houby, podusíme, zalijeme je troškou vody a necháme ji vyvařit. Pak přidáme špenát, který necháme zavadnout, potom vmícháme vejce. Směs osolíme, opepříme a necháme ztuhnout a pak ji necháme mírně vychladnout, Vaječnou hmotu natřeme na plát masa a stočíme do rolády, svážeme potravinářským motouzem, případně spíchneme jehlami nebo párátky v místech, kde by mohla náplň vytéct. Bůček posypeme kmínem, přendáme na pekáč a vložíme do trouby předehřáté na 220st.C a pečeme zhruba 10 minut bez vody, aby se maso zatáhlo. Pak pečeni podlijeme vodou, přikryjeme druhým pekáčem a pečeme 30 minut. Potom přilijeme trochou vody a pečeme odkrytou dalších 40 minut. Podáváme s hlávkovým zelím, knedlíkem, případně i bramborem.
Bůčková roláda plněná houbami, špenátem a vejci
Ingredience:
-
500 g vepřového bůčku bez kosti
-
Sůl
-
Pepř
-
Olej
-
1/2 cibule
-
1 hrst hub
-
1 hrst listového špenátu
-
2 vejce
-
Kmín
Postup:
-
Příprava masa:
Bůček podélně prořízni tak, aby vznikl plát („na knihu“), ale neprořízni ho úplně. Rozklep ho mezi dvěma fóliemi, osol a opepři z obou stran. -
Náplň:
Na pánvi rozehřej olej a zpěň cibuli. Přidej houby, podus je, zalij trochou vody a nech ji vyvařit. Poté přidej špenát, nech ho zavadnout a vmíchej vejce. Směs osol, opepři a nech mírně zchladnout. -
Rolování:
Náplň rozetři na připravený plát masa, pevně stoč do rolády a svaž potravinářským provázkem nebo zajisti párátky. Povrch masa posyp kmínem. -
Pečení:
Roládu polož do pekáče, vlož do trouby předehřáté na 220 °C a peč asi 10 minut bez vody, aby se maso zatáhlo. Poté podlij vodou, přiklop a peč dalších 30 minut.
Následně odkryj, přilij trochu vody a dopékej asi 40 minut dozlatova. -
Podávání:
Podávej s hlávkovým zelím, bramborovým knedlíkem nebo vařenými brambory.
Tip:
Pro výraznější chuť můžeš do náplně přidat kousek uzeniny nebo trochu česneku.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Řízek po wallisersku
Řízky se sýrem a kapií řízky se sýrem a kapií, maso se sýrem recept, řízky s oreganem, jednoduché řízky na pánvi, vepřové řízky se sýrem, kuřecí řízky s kapí, maso se zeleninou a sýrem, rychlé smažené maso, sýr na řízcích recept, české řízkové recepty, roztavený sýr na masu, křehké řízky recept, řízky na oleji, masové plátky se sýrem, oběd pro rodinu maso, recepty s kapií, moderní řízky s doplňky, domácí večeře maso, jednoduché smažené řízky, rychlé recepty na řízky- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Řízek po tessinsku
Řízky v sýrovém těstíčku řízky v sýrovém těstíčku, medailonky v sýrové směsi, maso v sýru recept, sýrové řízky recept, rychlé smažené maso, kuřecí řízky v těstíčku, vepřové řízky se sýrem, sýr a vejce obal, jednoduché řízky na pánvi, domácí smažené maso, sýrové obalování recept, křehké řízky se sýrem, smažené medailonky, sýrové těstíčko na maso, rychlá večeře řízky, české řízky se sýrem, rodinné smažené recepty, chutné maso se sýrem, vepřové řízky rychlé, obalované maso bez strouhanky- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 30min
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Zapečený žampionový řízek
Zapečené řízky s žampiony a smetanou zapečené řízky se smetanou, řízky se žampiony, houbová omáčka na řízky, vepřové nebo kuřecí řízky z trouby, smetanové řízky recept, žampiony na smetaně, zapékané maso se sýrem, jednoduché zapečené maso, řízky v troubě recept, česká kuchyně maso, houbová směs se smetanou- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová





