Recept na Švestková buchta
Ingredience pro recept
| 200 ml | zakysané smetany |
| 85 g | krupicového cukru |
| 1 ks | vanilkového cukru |
| 2 ks | vejce |
| 5 lžic | rozpuštěného másla |
| 180 g | polohrubé mouky |
| 0,5 ks | prášku do pečiva |
| švestky |
V mise promícháme pěkně dohladka zakysanou smetanu, cukry, vejce a rozpuštěné máslo. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a důkladně propojíme. Nalejeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Švestky (nebo jiné ovoce) rozpůlíme, vypeckujeme a slupkou dolů je na husto rozprostřeme na těsto.
Posypeme drobenkou vytvořenou z 80g polohrubé mouky, 50g moučkového cukru a 50g změkklého másla.
Dáme do vyhřáté trouby a pečeme cca 20 minut při 180st.C.
Vychladlou buchtu nakrájíme a pocukrujeme.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
- Autor: Zdena11. prosince 2021 ve 14:06Jednoduchá,rychlá a moc chutná.










