Recept na Velikonoční mazanec

přidal(a) Iveta Kotalová
5/5
   ( 1 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 2
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Velikonoce
: Běžný den
Velikonoční mazanec

Ingredience pro recept

1,5 kostkydroždí
vlažné mléko
200 gmoučkového cukru
200 ghery
4 ksvejce
1 kgpolohrubé mouky
sůl
rozinky
mandle
vejce na potření
Tradiční mazanec

Droždí smícháme s trochou mléka a cukru a necháme vzejít kvásek. V míse utřeme změklou Heru s cukrem a vejci, pak přidáme mouku, sůl, a trochu mléka, promícháme a přilijeme kvásek. Vypracujeme těsto, které se nelepí na mísu. Pak do těsta zapracujeme rozinky a pokrájené mandle. Těsto necháme kynout zhruba 120 minut na teplém místě, pak ho rozdělíme na čtyři díly a vypracujeme z nich bochánky, které přendáme na plech s pečícím papírem a necháme ještě chvilku kynout. Mazance potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme mandlemi a pečeme v předehřáté troubě při 200st.C dozlatova.

 


Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Jablečná bábovka

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Bábovka s jablky a vaječným likérem
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Návštěva
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Tiramisu s mandarinkami

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Tiramisu pokaždé jinak - tentokrát s mandarinkami a tvarohem
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Návštěva
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kakaové Be-Be řezy

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řezy s krémem a sušenkami BeBe
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Chci ZDE článek / odkaz


Je libo ostrý a kvalitní kuchyňský nůž? Naše nabídka moderních kuchyňských nožů vás jistě zaujme!


Jedlé papíry

Máme skladem: Cukrářské potřeby, pomůcky na pečení, suroviny, marcipán

Rizoto recepty

Nejlepší recepty na rizoto na Receptnajidlo.cz

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!