Recept na Rebarbora

přidal(a) Iveta
datum: 29. Srpen 2015
2/5
   ( 1 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 30min
rebarbora.jpg
Rebarbora-reveň je statná vytrvalá rostlina s mohutným oddenkem kterého využíváme v léčitelství a velkými šťavnatými dlouze řapíkatými listy které používáme v kuchyni

Rebarbora ovlivňuje tvorbu krve, dokáže pročisti organismus. Má projímavý účinek.

Rebarbora se nesmí užívat při močovém písku, ledvinových kaméncích a jiných chorobách močového ústrojí a kloubů. Není vhodná pro těhotné a kojící ženy.

Řapíky se konzumují pouze tepelně opracované, nikdy syrové protože obsahují kyselinu šťavelovou. Připravují se z ní moučníky s tvarohem, náplně do knedlíků, ovocné polévky, kompoty, zavařeniny a koláče. Při vaření se nedoporučuje používat hliníkové nádobí, jelikož hliník reaguje s obsaženou kyselinou šťavelovou.

Nálev proti nechutenství:                                                                                                                                     Směs 10g kořene rebarbory, 20g listů máty peprné a 20g natě pelyňku přelijeme 250ml vroucí vody a necháme 15 minut odstát. Potom scedíme a užíváme třikrát denně pře jídlem polévkovou lžíci.

Na zácpu a průjem:                                                                                                                                               Ve velkých dávkách působí nálev z rebarbory jako projímadlo. Při zácpě si připravíme nálev z 20g kořene v osmině litru vroucí vody, necháme 15min odstát a poté užíváme.                                                                                                   V malých dávkách působí jako stavědlo. Připravíme nálev z 1g kořene a 125 ml vody a natřikrát denně vypijeme.

 


Tady nakupuji potřeby pro vaření


Komentáře

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Majoránka zahradní

     - majoranka.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Majoránka zahradní je převážně jednoletá bylina. Její nať se používá jak v kuchyni tak i v léčitelství
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Autor
     Iveta Kotalová
    Publikováno
    9. Srpen 2015
  • Bazalka

     - bazalka.jpg
    Hodnocení receptu je 3.00Hodnocení receptu je 3.00Hodnocení receptu je 3.00Z celkového počtu 5Z celkového počtu 5
    Bazalky jsou stálezelené rostliny nebo keře s aromatickou vůní. Její nať se využívá jak v léčitelství tak k dochucení jídel.
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Autor
     Iveta
    Publikováno
    29. Srpen 2015
  • Fenykl obecný

     - fenykl.jpg
    Z celkového počtu 5Z celkového počtu 5Z celkového počtu 5Z celkového počtu 5Z celkového počtu 5
    Fenykl je podobný kopru, zpravidla dvouletá nebo vytrvalá bylina. Využívají se jeho plody, které jsou zdraví prospěšným kořením.
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Autor
     Iveta Kotalová
    Publikováno
    9. Srpen 2015
Dante zaclony.jpg
Domov je to nejvíc, co můžeme mít. Útulný domov, kam se rádi vracíme po práci, kde odpočíváme, kde trávíme svůj volný čas s rodinou. 
Číst více
garage.jpg
Určitě to každý z vás zná, máte doma plno věcí, které je vám líto vyhodit, protože jsou ještě v pěkném stavu, použitelné, jenom vám už se prostě NEHODÍ…využijte službu DejToKarlovi
Číst více


Partneři webu s recepty:

ProdejAuto.eu - soukromá automoto inzerce. Tisíce nabídek z celé ČR.


Jak se stát králem letního grilování? Stačí znát dobrý recept a mít dobrý plynový gril, který koupíte třeba na www.hawaj.cz.

Kojenecké oblečení, nábytek, hračky najdete ve Skonti.