Recept na Bazalka

přidal(a) Iveta
datum: 29. Srpen 2015
3/5
   ( 1 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 30min
bazalka.jpg
Bazalky jsou stálezelené rostliny nebo keře s aromatickou vůní. Její nať se využívá jak v léčitelství tak k dochucení jídel.

Působí proti žaludečním křečím, snižuje nadýmání, usnadňuje odkašlávání, působí protizánětlivě a mírně antibioticky. Je tedy vhodná i při nespavosti i migréně a léčí afty v ústech.

Čaj z bazalky:                                                                                                                                                      Dvě lžičky čerstvé nebo sušené bazalky zalijeme 250 ml horké vody. Necháme pět minut pod pokličkou louhovat. Vlažný čaj můžeme použít jako kloktadlo i při léčbě aftů, nebo jako teplý nápoj proti kašli, který pijeme dvakrát denně po malých doušcích. Čaj též utišuje bolest a pomáhá při migréně.

Olej proti bolesti svalů:                                                                                                                                           Na uvolňující masáž je nejlepší bazalkový olej. Lístky z jednoho svazku bazalky natrháme nahrubo, v třecí misce je rozdrtíme, aby pustily vůni a přiléváme postupně litr olivového oleje. Olej i lístky pak dáme do vymyté, uzavíratelné lahve a dolijeme zbylým olejem. Můžeme i přisolit. Necháme stát dva týdny, občas protřepeme.

 


Tady nakupuji potřeby pro vaření


Komentáře

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Majoránka zahradní

     - majoranka.jpg
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Majoránka zahradní je převážně jednoletá bylina. Její nať se používá jak v kuchyni tak i v léčitelství
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Autor
     Iveta Kotalová
    Publikováno
    9. Srpen 2015
  • Rebarbora

     - rebarbora.jpg
    Hodnocení receptu je 2.00Hodnocení receptu je 2.00Z celkového počtu 5Z celkového počtu 5Z celkového počtu 5
    Rebarbora-reveň je statná vytrvalá rostlina s mohutným oddenkem kterého využíváme v léčitelství a velkými šťavnatými dlouze řapíkatými listy které používáme v kuchyni
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Autor
     Iveta
    Publikováno
    29. Srpen 2015
  • Fenykl obecný

     - fenykl.jpg
    Z celkového počtu 5Z celkového počtu 5Z celkového počtu 5Z celkového počtu 5Z celkového počtu 5
    Fenykl je podobný kopru, zpravidla dvouletá nebo vytrvalá bylina. Využívají se jeho plody, které jsou zdraví prospěšným kořením.
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Autor
     Iveta Kotalová
    Publikováno
    9. Srpen 2015
bulgur-2519399_640.jpg
Bulgur sa získava z tvrdých odrôd pšenice. Potom sa jej zrná namáčajú, uvaria a po vysušení podrvia na menšie kúsky.
Číst více
02_nahled.jpg
Nenechte si ujít příležitost a nakupte si v předstihu nástěnné fotokalendáře v 50% slevě. Akce FIRST MINUTE od Happy Fota bude trvat jen do 4. 10. 2017 a týká se všech nástěnných k
Číst více


Partneři webu s recepty:

ProdejAuto.eu - soukromá automoto inzerce. Tisíce nabídek z celé ČR.


Jak se stát králem letního grilování? Stačí znát dobrý recept a mít dobrý plynový gril, který koupíte třeba na www.hawaj.cz.

Kojenecké oblečení, nábytek, hračky najdete ve Skonti.