Recept na Zelná kyselica

přidal(a) Iveta Kotalová
5/5
   ( 4 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Polévka z kysaného zelí polévka z kysaného zelí, kyselica, kysané zelí, smetanová polévka, tradiční polévka, česká kuchyně, slovenská kuchyně, zelňačka, mléko, smetana, žloutky, bobkový list, kmín, křepelčí vajíčka, domácí polévka, recept, vaření, jídlo, polévka se zelím, zimní polévka
Zelná kyselica

Ingredience pro recept

500 gkysaného zelí
1 lhorké vody
sůl
kmín
1 ksbobkového listu
3 dclmléka
2 lžícehladké mouky
2 dclsmetany
2 ksžloutků
mletý černý pepř
8 ksuvařených křepelčích vajíček

Kysané zelí překrájíme a vložíme do hrnce s vařící osolenou vodou. Přidáme špetku kmínu a bobkový list a vaříme, dokud není zelí měkké. Přilijeme mléko, ve kterém jsme rozmíchali mouku, a vaříme 10 minut. Přilijeme smetanu s rozkvedlanými žlouty, polévku opepříme a podle chuti ještě osolíme. Kyselicu rozdělíme do talířů a každou porci ozdobíme půlkami uvařených křepelčích vajíček a nasekanou zelenou petrželkou.

 

Polévka z kysaného zelí (kyselica)

Ingredience:

  • 300 g kysaného zelí

  • 1 l vody

  • 1 bobkový list

  • Špetka kmínu

  • 1 lžíce hladké mouky

  • 200 ml mléka

  • 100 ml smetany

  • 2 žloutky

  • Sůl, pepř

  • Křepelčí vajíčka na ozdobu

  • Nasekaná zelená petrželka

Postup:

  1. Základ polévky: Kysané zelí překrájej na menší kousky a vlož do hrnce s vařící osolenou vodou.

  2. Vaření: Přidej špetku kmínu a bobkový list. Vař, dokud zelí nezměkne.

  3. Zahuštění: V mléce rozmíchej mouku a přilij do polévky. Vař asi 10 minut, dokud polévka lehce nezhoustne.

  4. Zjemnění: Vmíchej smetanu s rozkvedlanými žloutky, promíchej a dochuť solí a pepřem.

  5. Servírování: Polévku rozděl do talířů, ozdob půlkami vařených křepelčích vajíček a posyp nasekanou petrželkou.

Tip:
Pokud chceš polévku výraznější, přidej trochu česneku nebo lžičku sádla pro bohatší chuť.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Kulajda

     -
    Hodnocení receptu je 4.40Hodnocení receptu je 4.40Hodnocení receptu je 4.40Hodnocení receptu je 4.40Z celkového počtu 5
    Pravá jihočeský kulajda jihočeská kulajda, kulajda s houbami, tradiční česká polévka, kulajda recept, polévka s koprem, polévka s vejcem, krémová polévka, kulajda s brambory, česká kuchyně, jihočeská specialita
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Vaječná polévka

     - Vaječná polévka.jpg
    Hodnocení receptu je 4.33Hodnocení receptu je 4.33Hodnocení receptu je 4.33Hodnocení receptu je 4.33Z celkového počtu 5
    Smetanová vaječná polévka s kuřecím masem smetanová polévka, vaječná polévka, kuřecí maso, hovězí vývar, smetana, vejce, česká kuchyně, recept, tradiční polévka, domácí polévka, majoránka, smetanová vaječná polévka, polévka s vejci, kuřecí recept, vaření, jídlo, polévka se smetanou
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Játrová polévka

     -
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Netradiční polévka z jater polévka z jater, netradiční polévka, telecí játra, drůbeží játra, kořenová zelenina, jíška, tlučený pepř, mléko se žloutkem, sněhový svítek, česká kuchyně, hustá polévka, zdravé recepty, domácí polévka
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!