Recept na Zelná kyselica
Ingredience pro recept
| 500 g | kysaného zelí |
| 1 l | horké vody |
| sůl | |
| kmín | |
| 1 ks | bobkového listu |
| 3 dcl | mléka |
| 2 lžíce | hladké mouky |
| 2 dcl | smetany |
| 2 ks | žloutků |
| mletý černý pepř | |
| 8 ks | uvařených křepelčích vajíček |
Kysané zelí překrájíme a vložíme do hrnce s vařící osolenou vodou. Přidáme špetku kmínu a bobkový list a vaříme, dokud není zelí měkké. Přilijeme mléko, ve kterém jsme rozmíchali mouku, a vaříme 10 minut. Přilijeme smetanu s rozkvedlanými žlouty, polévku opepříme a podle chuti ještě osolíme. Kyselicu rozdělíme do talířů a každou porci ozdobíme půlkami uvařených křepelčích vajíček a nasekanou zelenou petrželkou.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Kulajda
-
Vaječná polévka
-
Játrová polévka
Netradiční polévka z jater polévka z jater, netradiční polévka, telecí játra, drůbeží játra, kořenová zelenina, jíška, tlučený pepř, mléko se žloutkem, sněhový svítek, česká kuchyně, hustá polévka, zdravé recepty, domácí polévka- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 30min
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta






