Recept na Zelná kyselica
Ingredience pro recept
| 500 g | kysaného zelí |
| 1 l | horké vody |
| sůl | |
| kmín | |
| 1 ks | bobkového listu |
| 3 dcl | mléka |
| 2 lžíce | hladké mouky |
| 2 dcl | smetany |
| 2 ks | žloutků |
| mletý černý pepř | |
| 8 ks | uvařených křepelčích vajíček |
Kysané zelí překrájíme a vložíme do hrnce s vařící osolenou vodou. Přidáme špetku kmínu a bobkový list a vaříme, dokud není zelí měkké. Přilijeme mléko, ve kterém jsme rozmíchali mouku, a vaříme 10 minut. Přilijeme smetanu s rozkvedlanými žlouty, polévku opepříme a podle chuti ještě osolíme. Kyselicu rozdělíme do talířů a každou porci ozdobíme půlkami uvařených křepelčích vajíček a nasekanou zelenou petrželkou.
Polévka z kysaného zelí (kyselica)
Ingredience:
-
300 g kysaného zelí
-
1 l vody
-
1 bobkový list
-
Špetka kmínu
-
1 lžíce hladké mouky
-
200 ml mléka
-
100 ml smetany
-
2 žloutky
-
Sůl, pepř
-
Křepelčí vajíčka na ozdobu
-
Nasekaná zelená petrželka
Postup:
-
Základ polévky: Kysané zelí překrájej na menší kousky a vlož do hrnce s vařící osolenou vodou.
-
Vaření: Přidej špetku kmínu a bobkový list. Vař, dokud zelí nezměkne.
-
Zahuštění: V mléce rozmíchej mouku a přilij do polévky. Vař asi 10 minut, dokud polévka lehce nezhoustne.
-
Zjemnění: Vmíchej smetanu s rozkvedlanými žloutky, promíchej a dochuť solí a pepřem.
-
Servírování: Polévku rozděl do talířů, ozdob půlkami vařených křepelčích vajíček a posyp nasekanou petrželkou.
Tip:
Pokud chceš polévku výraznější, přidej trochu česneku nebo lžičku sádla pro bohatší chuť.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Kulajda
-
Vaječná polévka
Smetanová vaječná polévka s kuřecím masem smetanová polévka, vaječná polévka, kuřecí maso, hovězí vývar, smetana, vejce, česká kuchyně, recept, tradiční polévka, domácí polévka, majoránka, smetanová vaječná polévka, polévka s vejci, kuřecí recept, vaření, jídlo, polévka se smetanou- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 30min
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Játrová polévka
Netradiční polévka z jater polévka z jater, netradiční polévka, telecí játra, drůbeží játra, kořenová zelenina, jíška, tlučený pepř, mléko se žloutkem, sněhový svítek, česká kuchyně, hustá polévka, zdravé recepty, domácí polévka- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 30min
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta






