Recept na Zeleninový boršč

přidal(a) Iveta Kotalová
3/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 2
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den
Zeleninový boršč

Ingredience pro recept

1/2 kshlávkového zelí
1 ksčervené řepy
200 gceleru
2 ksmrkve
4 ksbrambory
sůl
mletý černý pepř
50 mloleje
1 kscibule
2 lžícehladké mouky
2 ksjablka
200 mlzakysané smetany
Borš pochází z Ruska, ale proč ho nevyzkoušet

Zelí nakrájíme najemno a dáme vařit. Řepu, celer a mrkve nakrájíme na nudličky, brambory na kostičky a vše přidáme k zelí. Zalijeme vodou, osolíme, opepříme a vaříme dopoloměkka.

Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli. Zaprášíme ji moukou a orestujeme. Přilijeme půl šálku vody, rychle rozmícháme a přilijeme k zelenině.

Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a podusíme v troše vody doměkka. Pak je prolisujeme do polévky a necháme už jen krátce přejít varem.

Před koncem varu přidáme do polévky polovinu smetany a podle potřeby přisolíme. Zbylou smetanou ozdobíme polévku při podávámí a přidáme i snítku kopru.

 


Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Zelná kyselica

     -
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Polévka z kysaného zelí
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Vaječná polévka

     -
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Smetanová vaječná polévka s kuřecím masem
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kulajda

     -
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Pravá jihočeský kulajda
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Chci ZDE článek / odkaz


Je libo ostrý a kvalitní kuchyňský nůž? Naše nabídka moderních kuchyňských nožů vás jistě zaujme!


Jedlé papíry

Máme skladem: Cukrářské potřeby, pomůcky na pečení, suroviny, marcipán

Rizoto recepty

Nejlepší recepty na rizoto na Receptnajidlo.cz

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!