Recept na Rýžová polévka s hráškem

přidal(a) Iveta Kotalová
4/5
   ( 3 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den
Rýžová polévka

Ingredience pro recept

50 grýže
30 gmásla
1 lhovězího vývaru
2 dclsmetany
10 ghladké mouky
100 gsterilovaného hrášku
sůl
1 lžícemáslo
1-2 ksžloutky
Polévka z rýže s hráškem a smetanou polévka z rýže, krémová polévka s hráškem, polévka se smetanou a máslem, recept na rýžovou polévku, polévka s bylinkami, snadná domácí polévka, zdravá zeleninová polévka s rýží

Rýži opražíme na másle, podlejeme vývarem z kostí nebo horkou vodou a vaříme, až dokud se nerozvaří. Potom znovu podle potřeby přilijeme vývar nebo vodu, přidáme smetanu rozmíchanou s moukou, sterilizovaný hrášek, sůl a vše dohromady povaříme. Nakonec přimícháme máslo rozmíchané se žloutky, ale už nevaříme. Ochutíme zelenou petrželkou nebo pažitkou.

 

Polévka z rýže s hráškem a smetanou je krémová, výživná a velmi chutná varianta, která kombinuje jemnost rýže s osvěžující sladkostí hrášku a bohatostí smetany. Nejprve rýži opražíme na másle, čímž jí dodáme lehce oříškovou chuť a zároveň ji připravíme na další vaření. Poté rýži podlejeme vývarem z kostí, který polévce dodá hloubku a výraznější chuť, nebo pokud chceme lehčí verzi, použijeme horkou vodu. Rýži vaříme, dokud se úplně nerozvaří a nevznikne tak příjemně krémová konzistence.

V případě potřeby během vaření doléváme vývar nebo vodu, aby měla polévka správnou hustotu. Následně přidáme smetanu rozmíchanou s hladkou moukou, která polévku příjemně zahustí a dodá jí jemnou krémovou texturu. Přisypeme sterilizovaný hrášek, který nejenže dodá polévce svěžest a sladkost, ale také barevný kontrast.

Polévku osolíme podle chuti a vše dobře promícháme, aby se chutě spojily. Na závěr přimícháme máslo rozmíchané se žloutky – díky nim polévka získá bohatost a hebkost, ale už ji dále nevaříme, aby se žloutky nesrazily a polévka zůstala hladká a sametová. Nakonec dochutíme nasekanou zelenou petrželkou nebo pažitkou, které polévce dodají svěžest a příjemnou bylinkovou vůni. Výsledkem je krémová, lahodná polévka vhodná jako hlavní chod nebo vydatná předkrm.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Zelná kyselica

     -
    Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50
    Polévka z kysaného zelí polévka z kysaného zelí, kyselica, kysané zelí, smetanová polévka, tradiční polévka, česká kuchyně, slovenská kuchyně, zelňačka, mléko, smetana, žloutky, bobkový list, kmín, křepelčí vajíčka, domácí polévka, recept, vaření, jídlo, polévka se zelím, zimní polévka
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kulajda

     -
    Hodnocení receptu je 4.40Hodnocení receptu je 4.40Hodnocení receptu je 4.40Hodnocení receptu je 4.40Z celkového počtu 5
    Pravá jihočeský kulajda jihočeská kulajda, kulajda s houbami, tradiční česká polévka, kulajda recept, polévka s koprem, polévka s vejcem, krémová polévka, kulajda s brambory, česká kuchyně, jihočeská specialita
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Vaječná polévka

     - Vaječná polévka.jpg
    Hodnocení receptu je 4.33Hodnocení receptu je 4.33Hodnocení receptu je 4.33Hodnocení receptu je 4.33Z celkového počtu 5
    Smetanová vaječná polévka s kuřecím masem smetanová polévka, vaječná polévka, kuřecí maso, hovězí vývar, smetana, vejce, česká kuchyně, recept, tradiční polévka, domácí polévka, majoránka, smetanová vaječná polévka, polévka s vejci, kuřecí recept, vaření, jídlo, polévka se smetanou
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!