Recept na Polévka ze zelených fazolek

přidal(a) Iveta Kotalová
3/5
   ( 5 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 30min
Pro koho: Děti
Příležitost: Ostatní
: Běžný den
Polévka ze zelených fazolek

Ingredience pro recept

1 kscibule
2 lžíceoleje
150 ganglické slaniny
1 lžícehladké mouky
1 lvody
200 gzelených fazolek
sůl
pepř
1 stroužekčesneku
Skvělá kombinace fazolek s anglickou. polévka se zelenými fazolkami, polévka s anglickou slaninou, polévka s cibulí a česnekem, recept na fazolkovou polévku, česká domácí polévka, jednoduchý recept na polévku, polévka s čerstvým pečivem

Cibuli oloupeme, nasekáme nadrobno a v hrnci nebo v pánvi s rozpáleným olejem ji necháme zesklovatět. Přidáme nakrájenou anglickou slanivu a dozlatova ji osmažíme. Poté zaprášíme hladkou moukou a promícháme. Zalijeme vlažnou vodou. Do polévky nasypeme zelené fazolky a vše důkladně promícháme a vaříme, dokud nejsou suroviny měkké. Polévku dochutíme solí, pepřem a jedním stroužkem propasírovaného česneku. Po dochucení necháme ještě pár minut povařit nebo spíš jen probublat. Podáváme s čerstvým pečivem.

 

Cibuli oloupeme a nasekáme najemno, poté ji v hrnci nebo hluboké pánvi na rozpáleném oleji necháme pomalu zesklovatět, aby získala jemnou sladkost a průsvitnou barvu. K cibuli přidáme nakrájenou anglickou slaninu, kterou osmažíme dozlatova, čímž do polévky vneseme výraznou, lehce kouřovou chuť a příjemnou texturu.

Následně zaprášíme vše hladkou moukou a důkladně promícháme, což pomůže polévku lehce zahustit. Zalijeme vlažnou vodou, aby mouka měla čas se rozvařit a polévka získala správnou konzistenci. Do hrnce přidáme zelené fazolky, které dodají pokrmu svěží chuť a lehkou křupavost.

Vaříme, dokud nejsou všechny suroviny měkké, aby se chutě spojily a fazolky zůstaly příjemně jemné. Polévku dochutíme solí, pepřem a přidáme stroužek propasírovaného česneku, který dodá pikantní nádech a zvýrazní chuť celého pokrmu. Po dochucení necháme polévku ještě pár minut jemně probublávat, aby se všechny chutě dokonale propojily.

Podáváme ji horkou s čerstvým pečivem, které skvěle doplní a vyváží chuť polévky, ideální pro vydatný a chutný oběd nebo večeři.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Chrástková polévka

     - foto - Jana Strmeňová
    Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50
    Jednoduchá, rychlá a chutná polévka pro běžný den. autor: Jana Strmeňová zelňačka, polévka ze zelí, zelná polévka, jednoduchá polévka, rychlý recept, brambory, jíška, červená paprika, česká kuchyně, domácí polévka, recept pro každý den
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Děti
    Pro koho
    Vegetariáni
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Administrátor
  • Brokolicová polévka

     -
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Z brokolice můžeme uvařit dobrou polévku brokolicová polévka, krémová polévka, recept z brokolice, zeleninová polévka, smetanová polévka, brokolice, brambory, vývar, zdravé recepty, domácí polévka, česká kuchyně
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Dýňová polévka

     - foto - Jana Vrbová
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Zeleninová polévka vhodná pro každého, kdo vyznává zdravý životní styl. Velmi chutná. autor: Jana Vrbová krémová dýňová polévka, dýňová polévka, Tandori masala, kořeněná polévka, smetanová polévka, domácí polévka, dýně, kari, muškát, koriandr, lehká polévka, podzimní recept, exotická polévka
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Děti
    Pro koho
    Vegetariáni
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Administrátor

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!