Recept na Polévka ze zelených fazolek
Ingredience pro recept
| 1 ks | cibule |
| 2 lžíce | oleje |
| 150 g | anglické slaniny |
| 1 lžíce | hladké mouky |
| 1 l | vody |
| 200 g | zelených fazolek |
| sůl | |
| pepř | |
| 1 stroužek | česneku |
Cibuli oloupeme, nasekáme nadrobno a v hrnci nebo v pánvi s rozpáleným olejem ji necháme zesklovatět. Přidáme nakrájenou anglickou slanivu a dozlatova ji osmažíme. Poté zaprášíme hladkou moukou a promícháme. Zalijeme vlažnou vodou. Do polévky nasypeme zelené fazolky a vše důkladně promícháme a vaříme, dokud nejsou suroviny měkké. Polévku dochutíme solí, pepřem a jedním stroužkem propasírovaného česneku. Po dochucení necháme ještě pár minut povařit nebo spíš jen probublat. Podáváme s čerstvým pečivem.
Cibuli oloupeme a nasekáme najemno, poté ji v hrnci nebo hluboké pánvi na rozpáleném oleji necháme pomalu zesklovatět, aby získala jemnou sladkost a průsvitnou barvu. K cibuli přidáme nakrájenou anglickou slaninu, kterou osmažíme dozlatova, čímž do polévky vneseme výraznou, lehce kouřovou chuť a příjemnou texturu.
Následně zaprášíme vše hladkou moukou a důkladně promícháme, což pomůže polévku lehce zahustit. Zalijeme vlažnou vodou, aby mouka měla čas se rozvařit a polévka získala správnou konzistenci. Do hrnce přidáme zelené fazolky, které dodají pokrmu svěží chuť a lehkou křupavost.
Vaříme, dokud nejsou všechny suroviny měkké, aby se chutě spojily a fazolky zůstaly příjemně jemné. Polévku dochutíme solí, pepřem a přidáme stroužek propasírovaného česneku, který dodá pikantní nádech a zvýrazní chuť celého pokrmu. Po dochucení necháme polévku ještě pár minut jemně probublávat, aby se všechny chutě dokonale propojily.
Podáváme ji horkou s čerstvým pečivem, které skvěle doplní a vyváží chuť polévky, ideální pro vydatný a chutný oběd nebo večeři.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Chrástková polévka
Jednoduchá, rychlá a chutná polévka pro běžný den. autor: Jana Strmeňová zelňačka, polévka ze zelí, zelná polévka, jednoduchá polévka, rychlý recept, brambory, jíška, červená paprika, česká kuchyně, domácí polévka, recept pro každý den- Obtížnost:
- 2
- Doba přípravy
- do 30min
- Pro koho
- Děti
- Pro koho
- Vegetariáni
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Administrátor
-
Brokolicová polévka
-
Dýňová polévka
Zeleninová polévka vhodná pro každého, kdo vyznává zdravý životní styl. Velmi chutná. autor: Jana Vrbová krémová dýňová polévka, dýňová polévka, Tandori masala, kořeněná polévka, smetanová polévka, domácí polévka, dýně, kari, muškát, koriandr, lehká polévka, podzimní recept, exotická polévka- Obtížnost:
- 2
- Doba přípravy
- do 30min
- Pro koho
- Děti
- Pro koho
- Vegetariáni
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Administrátor






