Recept na Polévka z polníčku
Ingredience pro recept
| sůl | |
| kousek | másla |
| troška | oleje |
| menší | řapíkatý celer |
| 1 hlava | pečeného česneku |
| 1,5 l | zeleninového vývaru |
| 150 g | polníčku |
| 2 ks | pórku |
Postup:
Porek očistíme a nakrájíme na drobnější kolečka. Orestujeme na másle s olejem. Přidáme nakrájený celer a asi minutku opékáme. Zalijeme vývarem přidáme vymačkaný pečený česnek a pod pokličkou vaříme. Je to chvilka, jen než vše změkne. Vypneme a přisypeme polníček a okamžitě do hladka rozmixujeme tyčovým mixérem. Dosolíme.
Polévka začíná očistěním a jemným nakrájením pórku na kolečka, která následně orestujeme na másle smíchaném s olejem, aby získala příjemnou zlatavou barvu a bohatou chuť. K pórku přidáme nakrájený celer, který krátce opékáme, aby se rozvinula jeho vůně a chuť. Poté vše zalijeme kvalitním vývarem a přidáme vymačkaný pečený česnek, který polévce propůjčí jemnou, nasládlou a zároveň výraznou česnekovou chuť.
Polévku pod pokličkou vaříme pouze krátce, dokud zelenina nezměkne a všechny chutě se pěkně spojí. Jakmile je vše měkké, vypneme varnou desku a přidáme čerstvý polníček, který polévku obohatí o svěží a mírně ořechový tón. Následně polévku rozmixujeme do hladka pomocí tyčového mixéru, čímž získá jemnou a krémovou konzistenci. Nakonec polévku podle potřeby dosolíme a podáváme jako lehkou, ale velmi chutnou sezonní polévku plnou vitamínů.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
| Název | Obtížnost | Doba přípravy | Pro koho | Příležitost |
|---|---|---|---|---|
| Chrástková polévka | 2 | do 30min | Děti, Vegetariáni | Běžný den, |
| Brokolicová polévka | 1 | do 1hod | Ostatní | Běžný den, |
| Dýňová polévka | 2 | do 30min | Děti, Vegetariáni | Běžný den, |

