Recept na Pikantní polévka z červené řepy

přidal(a) Administrátor
3/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 2
Doba přípravy: do 30min
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den
Polévka z červené řepy

Ingredience pro recept

1 středníbrambora
1 hrneknasekané cibule
1 čajová lžičkalimetkové šťávy
1 čajová lžičkaolivového oleje
1 ksbobkový list
1/2 čajové lžičkysoli
1/4 čajové lžičkyčerstvě mletého pepře
2 hrnkyvody
3 středně velkéčervené řepy
4 hrnkynetučného kuřecího vývaru
8 čajových lžičekzakysané smetany
Snadná na přípravu. Lahodná pikantní chuť. Autor: Nikola Behenská

Postup:

V hrnci na středně rozpáleném oleji zpěňte cibulku doběla (cca 3 minuty), přilejte kuřecí vývar a následujících 6 surovin ze seznamu (skončíte bobkovým listem). Přiveďte polévku k varu, ztlumte oheň a zvolna vařte odkryté cca 20 minut, až bude řepa úplně měkká. Vyjměte bobkový list, polévku rozmixujte tyčovým mixérem do hladka a ještě asi 5 minut prohřívejte. Poté polévku odstavte z ohně a přidejte limetkovou šťávu. Polévku Doporučuji servírovat v kulatých miskách ozdobenou lžičkou zakysané smetany.

 


Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Chrástková polévka

     - foto - Jana Strmeňová
    Hodnocení receptu je 4.33Hodnocení receptu je 4.33Hodnocení receptu je 4.33Hodnocení receptu je 4.33Z celkového počtu 5
    Jednoduchá, rychlá a chutná polévka pro běžný den. autor: Jana Strmeňová
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Děti
    Pro koho
    Vegetariáni
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Administrátor
  • Brokolicová polévka

     -
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Z brokolice můžeme uvařit dobrou polévku
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Bílá polévka

     -
    Hodnocení receptu je 3.50Hodnocení receptu je 3.50Hodnocení receptu je 3.50Hodnocení receptu je 3.50Z celkového počtu 5
    Bramborová mléčná polévka
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Chci ZDE článek / odkaz


Je libo ostrý a kvalitní kuchyňský nůž? Naše nabídka moderních kuchyňských nožů vás jistě zaujme!


Jedlé papíry

Máme skladem: Cukrářské potřeby, pomůcky na pečení, suroviny, marcipán

Rizoto recepty

Nejlepší recepty na rizoto na Receptnajidlo.cz

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!