Recept na Pikantní polévka z červené řepy
Ingredience pro recept
1 střední | brambora |
1 hrnek | nasekané cibule |
1 čajová lžička | limetkové šťávy |
1 čajová lžička | olivového oleje |
1 ks | bobkový list |
1/2 čajové lžičky | soli |
1/4 čajové lžičky | čerstvě mletého pepře |
2 hrnky | vody |
3 středně velké | červené řepy |
4 hrnky | netučného kuřecího vývaru |
8 čajových lžiček | zakysané smetany |
Postup:
V hrnci na středně rozpáleném oleji zpěňte cibulku doběla (cca 3 minuty), přilejte kuřecí vývar a následujících 6 surovin ze seznamu (skončíte bobkovým listem). Přiveďte polévku k varu, ztlumte oheň a zvolna vařte odkryté cca 20 minut, až bude řepa úplně měkká. Vyjměte bobkový list, polévku rozmixujte tyčovým mixérem do hladka a ještě asi 5 minut prohřívejte. Poté polévku odstavte z ohně a přidejte limetkovou šťávu. Polévku Doporučuji servírovat v kulatých miskách ozdobenou lžičkou zakysané smetany.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Chrástková polévka
-
Brokolicová polévka
-
Bílá polévka
Bramborová mléčná polévka. Tradiční bramborová polévka se zeleninou a houbami – jednoduchý recept na sytou a chutnou polévku z brambor, zahuštěnou mlékem s moukou, dochucenou kmínem a zjemněnou smetanou nebo žloutkem.- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 30min
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová