Recept na Květákovo porkový krém
Ingredience pro recept
| máslo | |
| 1 ks | menšího pórku |
| 4 stroužky | česneku |
| sůl | |
| mletý černý pepř | |
| kmín | |
| 1 ks | květáku |
| hladká mouka | |
| vegeta | |
| strouhaný sýr | |
| sekaná petrželka |
Na másle orestujeme na hrubo nakrájený pórek a celé stroužky česneku, osolíme, opepříme, přidáme kmín, a květák rozdělený na růžičky. Zalijeme vývarem a vaříme do měkka. Poté si vyndáme pár růžiček květáku a zbytek rozmixujeme.
Znovu zahřejeme, pokud je třeba zahustíme trošku máslovou jíškou a přidáme zbylé malé růžičky květáku.
Dochutíme vegetou a na talíři servírujeme s kopičkou strouhaného sýra, orestovanými plátky česneku a sekanou petrželkou.
Polévku můžeme doplnit krutonky s česnekem.
Krémový květákovo-pórekový krém od Nikoly Behenské je výbornou volbou pro milovníky jemných a zároveň výrazných chutí zeleniny. Nejprve na másle osmahneme hrubě nakrájený pórek spolu s celými stroužky česneku, které dodají polévce lahodnou vůni a pikantní nádech. Osolíme, opepříme a přidáme špetku kmínu, který přidá jemnou kořeněnou chuť.
Poté do hrnce přidáme květák rozdělený na menší růžičky a zalijeme zeleninovým nebo masovým vývarem. Polévku vaříme, dokud květák nezměkne. Několik růžiček květáku si odložíme stranou, aby polévka získala na textuře.
Zbytek polévky rozmixujeme do hladka a vrátíme zpět do hrnce, kde ji znovu ohřejeme. Pokud je třeba, zahustíme polévku jemnou máslovou jíškou, která jí dodá krémovou konzistenci a bohatost. Nakonec přidáme zpět odložené malé růžičky květáku, které dodají polévce příjemnou strukturu.
Polévku dochutíme vegetou podle chuti a při servírování ji ozdobíme kopičkou strouhaného sýra, který se jemně rozpustí a zvýrazní chuť, orestovanými plátky česneku a čerstvě nasekanou petrželkou. Pro extra chuť a křupavost můžeme polévku doplnit domácími česnekovými krutonky.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Chrástková polévka
Jednoduchá, rychlá a chutná polévka pro běžný den. autor: Jana Strmeňová zelňačka, polévka ze zelí, zelná polévka, jednoduchá polévka, rychlý recept, brambory, jíška, červená paprika, česká kuchyně, domácí polévka, recept pro každý den- Obtížnost:
- 2
- Doba přípravy
- do 30min
- Pro koho
- Děti
- Pro koho
- Vegetariáni
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Administrátor
-
Brokolicová polévka
-
Dýňová polévka
Zeleninová polévka vhodná pro každého, kdo vyznává zdravý životní styl. Velmi chutná. autor: Jana Vrbová krémová dýňová polévka, dýňová polévka, Tandori masala, kořeněná polévka, smetanová polévka, domácí polévka, dýně, kari, muškát, koriandr, lehká polévka, podzimní recept, exotická polévka- Obtížnost:
- 2
- Doba přípravy
- do 30min
- Pro koho
- Děti
- Pro koho
- Vegetariáni
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Administrátor






