Recept na Jemná polévka

přidal(a) Iveta Kotalová
4/5
   ( 2 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 30min
Pro koho: Děti
Příležitost: Ostatní
: Běžný den
Jemná polévka.jpg

Ingredience pro recept

100 gbrokolice
100 g kukuřice
100 gnahrubo nastrouhané mrkve
1 lmléka
100 ml šlehačky
1 kscibule
80 ghladké mouky
80 g másla
2 kostkyzeleninového bujonu
sůl
pepř
Vychutnejte si zeleninovou polévku s křehkým chlebem. zeleninová polévka, krémová polévka, recept na polévku, polévka s cibulí, polévka se zeleninou, jednoduchý recept, polévka se šlehačkou, polévka s bujonem, zdravá polévka, rychlý recept na polévku, polévka na každý den

Cibulku nakrájíme na drobné kostičky a osmahneme na másle dozlatova. Zaprášíme ji hladkou moukou a chvilku necháme mouku růžovět. Poté přilijeme mléko a zeleninový bujon, osolíme, opeříme a 20 minut povaříme.

Přidáme nadrobno nakrájenou zeleninu, šlehačku a ještě sedm minut povaříme. Nakonec dosolíme, opeříme a inhed servírujeme.

 

Tuto lahodnou zeleninovou polévku si můžete vychutnat ideálně s čerstvým, křehkým chlebem, který skvěle doplní její jemnou chuť. Nejprve cibuli pečlivě nakrájíme na malé kostičky, aby se rovnoměrně orestovala. Na másle ji osmažíme dozlatova, což dodá polévce příjemnou sladkost a vůni. Jakmile cibule získá zlatavou barvu, posypeme ji hladkou moukou a necháme ji krátce růžovět, čímž vytvoříme základ zahušťující jíšky.

Poté postupně přiléváme mléko, aby vznikla jemná a krémová konzistence. Přidáme zeleninový bujon, který polévce dodá bohatou a plnou chuť. Polévku osolíme a opepříme podle chuti a necháme pomalu vařit asi 20 minut, aby se všechny chutě spojily a vznikla hladká, lahodná báze.

Následně přidáme čerstvě nakrájenou zeleninu na drobné kostičky, která polévce dodá svěžest a texturu. Vmícháme také šlehačku, která ji zjemní a vytvoří sametovou konzistenci. Polévku vaříme dalších sedm minut, aby zelenina zůstala měkká, ale stále příjemně křupavá.

Nakonec polévku dochutíme podle potřeby solí a pepřem, abychom vyvážili všechny chutě, a ihned podáváme, aby byla krásně horká a plná aroma. Tento recept je perfektní volbou pro rychlou, zdravou a chutnou polévku, která zahřeje a potěší vaše chuťové pohárky.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Zelná kyselica

     -
    Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50
    Polévka z kysaného zelí polévka z kysaného zelí, kyselica, kysané zelí, smetanová polévka, tradiční polévka, česká kuchyně, slovenská kuchyně, zelňačka, mléko, smetana, žloutky, bobkový list, kmín, křepelčí vajíčka, domácí polévka, recept, vaření, jídlo, polévka se zelím, zimní polévka
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kulajda

     -
    Hodnocení receptu je 4.40Hodnocení receptu je 4.40Hodnocení receptu je 4.40Hodnocení receptu je 4.40Z celkového počtu 5
    Pravá jihočeský kulajda jihočeská kulajda, kulajda s houbami, tradiční česká polévka, kulajda recept, polévka s koprem, polévka s vejcem, krémová polévka, kulajda s brambory, česká kuchyně, jihočeská specialita
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Vaječná polévka

     - Vaječná polévka.jpg
    Hodnocení receptu je 4.33Hodnocení receptu je 4.33Hodnocení receptu je 4.33Hodnocení receptu je 4.33Z celkového počtu 5
    Smetanová vaječná polévka s kuřecím masem smetanová polévka, vaječná polévka, kuřecí maso, hovězí vývar, smetana, vejce, česká kuchyně, recept, tradiční polévka, domácí polévka, majoránka, smetanová vaječná polévka, polévka s vejci, kuřecí recept, vaření, jídlo, polévka se smetanou
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!