Recept na Hrachová polévka
Ingredience pro recept
400 g | hrášku |
1 l | vody |
1 lžička | soli |
2 lžičky | másla |
2 lžičky | hladké mouky |
1 stroužek | česneku |
majoránka |
Hrách vsypeme do osolené vody a uvaříme doměkka. Potom rozmixujeme dohladka. Z másla a mouky uděláme světlou jížku, kterou rozředíme horkou vodou a rozšleháme. Do rozředěné jížky přilejeme přes síto rozmixovaný hrách, přidáme prolisovaný česnek a majoránku. Dle potřeby dosolíme. Na talíři doplníme trochou smetany a osmaženými krutony.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Chrástková polévka
-
Brokolicová polévka
-
Bílá polévka
Bramborová mléčná polévka. Tradiční bramborová polévka se zeleninou a houbami – jednoduchý recept na sytou a chutnou polévku z brambor, zahuštěnou mlékem s moukou, dochucenou kmínem a zjemněnou smetanou nebo žloutkem.- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 30min
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová