Recept na Fazolová polévka

přidal(a) Iveta Kotalová
2/5
   ( 9 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den
Fazolová polévka.jpg

Ingredience pro recept

120 gbílých fazolí
80 gkořenové zeleniny
sůl
30 gmásla
20 gcibule
30 ghladké mouky
majoránka
2-3 stroužkyčesneku
1 lžičkamleté sladké papriky
Polévka z bílých fazolí se zeleninou fazolová polévka, polévka z fazolí, kořenová zelenina, zápražka, majoránka, česnek, červená paprika, tradiční polévka, hustá polévka, domácí recept, vydatná polévka, česká kuchyně

Fazole přebereme, umyjeme, zalejeme studenou vodou a necháme do druhého dne stát. Na druhý den přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na menší kousky a vaříme doměkka. Osolíme a zahustíme světlou zápražkou připravenou z másla, cibule a mouky. Nakonec do polévky přidáme trochu majoránky, rozetřený česnek a mletou červenou papriku.

 

Fazole pečlivě přebereme, abychom odstranili případné nečistoty, a důkladně je omyjeme. Následně je zalijeme studenou vodou a necháme přes noc namočené, aby změkly a lépe se vařily. Na druhý den do vody přidáme kořenovou zeleninu, například mrkev, celer a petržel, nakrájenou na menší kousky, a vše společně vaříme do měkka.

Jakmile jsou fazole i zelenina měkké, polévku osolíme podle chuti a zahustíme světlou zápražkou, kterou připravíme z másla, cibule osmažené dozlatova a hladké mouky. Tato zápražka dodá polévce příjemnou krémovou konzistenci a jemnou chuť. Nakonec do polévky přidáme trochu sušené majoránky, která jí dodá charakteristickou vůni, rozetřený česnek pro pikantní nádech a mletou červenou papriku, která polévku lehce barví a přidává příjemnou, mírně sladkou chuť.

Výsledkem je hustá, voňavá a chutná fazolová polévka, která je tradičním a vydatným pokrmem vhodným pro chladnější dny.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Chrástková polévka

     - foto - Jana Strmeňová
    Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50
    Jednoduchá, rychlá a chutná polévka pro běžný den. autor: Jana Strmeňová zelňačka, polévka ze zelí, zelná polévka, jednoduchá polévka, rychlý recept, brambory, jíška, červená paprika, česká kuchyně, domácí polévka, recept pro každý den
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Děti
    Pro koho
    Vegetariáni
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Administrátor
  • Brokolicová polévka

     -
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Z brokolice můžeme uvařit dobrou polévku brokolicová polévka, krémová polévka, recept z brokolice, zeleninová polévka, smetanová polévka, brokolice, brambory, vývar, zdravé recepty, domácí polévka, česká kuchyně
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Dýňová polévka

     - foto - Jana Vrbová
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Zeleninová polévka vhodná pro každého, kdo vyznává zdravý životní styl. Velmi chutná. autor: Jana Vrbová krémová dýňová polévka, dýňová polévka, Tandori masala, kořeněná polévka, smetanová polévka, domácí polévka, dýně, kari, muškát, koriandr, lehká polévka, podzimní recept, exotická polévka
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Děti
    Pro koho
    Vegetariáni
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Administrátor

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!