Recept na Čočková polévka

přidal(a) Iveta Kotalová
3/5
   ( 4 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den
Čočková polévka.jpg

Ingredience pro recept

200 guzeného masa
1-2 hrstičočky
1 ksvejce
sůl
Čočková polévka z uzeného vývaru čočková polévka, čočka, uzené maso, uzený vývar, polévka z čočky, česká kuchyně, domácí polévka, vejce v polévce, luštěninová polévka, recept na čočkovou polévku, vydatná polévka

Uvaříme uzené maso (krkovička, koleno apod.) a vývar scedíme. Přidáme přebranou a opranou čočku a vaříme tak dlouho, až je měkká. Vejce rozšleháme vidličkou v hrnku a nalejeme do vařící polévky a krátce povaříme. Můžeme přidat krájené uzené maso. Polévku podle chuti dosolíme a dochutíme polévkovým kořením.

 

Nejprve si připravíme silný uzený vývar – uvaříme uzené maso, například krkovičku nebo koleno, dokud není měkké. Hotový vývar přecedíme a maso dáme stranou. Do čistého vývaru přidáme přebranou a propláchnutou čočku, kterou vaříme na mírném ohni, dokud nezměkne. Doba vaření se liší podle typu čočky, obvykle to trvá 20–30 minut.

Jakmile je čočka měkká, rozšleháme v hrnku vejce a pomalu je tenkým pramínkem vléváme do vařící polévky, přičemž stále mícháme, aby vznikly jemné vaječné vločky. Krátce povaříme, aby vejce ztuhla. Do polévky můžeme přidat nakrájené kousky uzeného masa pro plnější chuť a sytější výsledek.

Nakonec polévku dochutíme solí a trochou polévkového koření nebo majoránky podle chuti. Čočková polévka z uzeného vývaru je výživná, vydatná a ideální pro chladnější dny. Skvěle chutná s čerstvým chlebem nebo pečivem.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Chrástková polévka

     - foto - Jana Strmeňová
    Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50Hodnocení receptu je 4.50
    Jednoduchá, rychlá a chutná polévka pro běžný den. autor: Jana Strmeňová zelňačka, polévka ze zelí, zelná polévka, jednoduchá polévka, rychlý recept, brambory, jíška, červená paprika, česká kuchyně, domácí polévka, recept pro každý den
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Děti
    Pro koho
    Vegetariáni
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Administrátor
  • Brokolicová polévka

     -
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Z brokolice můžeme uvařit dobrou polévku brokolicová polévka, krémová polévka, recept z brokolice, zeleninová polévka, smetanová polévka, brokolice, brambory, vývar, zdravé recepty, domácí polévka, česká kuchyně
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Dýňová polévka

     - foto - Jana Vrbová
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Zeleninová polévka vhodná pro každého, kdo vyznává zdravý životní styl. Velmi chutná. autor: Jana Vrbová krémová dýňová polévka, dýňová polévka, Tandori masala, kořeněná polévka, smetanová polévka, domácí polévka, dýně, kari, muškát, koriandr, lehká polévka, podzimní recept, exotická polévka
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Děti
    Pro koho
    Vegetariáni
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Administrátor

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!