Recept na Bramboračka s houbami
Ingredience pro recept
| 2 lžíce | másla |
| 1 ks | cibule |
| 2 ks | mrkve |
| 1 ks | petržele |
| 2 ks | brambor |
| 1 hrnek | hub |
| 4 stroužky | česneku |
| 0,5 ks | menšího pórku |
Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a petržel a krátce společně orestujeme. Zalijeme vodou přidáme na kostičky nakrájené brambory, předem namočené houby, jemně nasekaný česnek a nakrájený pórek. Osolíme a uvaříme.
Na rozpuštěném másle nejprve zpěníme drobně nasekanou cibuli, dokud nezesklovatí a nezačne příjemně vonět. Poté přidáme na malé kostičky nakrájenou mrkev a petržel a společně vše krátce orestujeme, aby zelenina získala lehce zlatavý odstín a výraznější chuť. Směs zalijeme vodou nebo vývarem, přidáme na kostičky nakrájené brambory, předem namočené a pokrájené houby, jemně nasekaný česnek a také na kolečka nakrájený pórek. Polévku osolíme, případně dochutíme špetkou pepře nebo majoránky, a vaříme, dokud nejsou brambory i zelenina měkké. Podáváme horké, ideálně s čerstvým chlebem nebo posypané petrželkou.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
- Autor: Marek14. února 2024 ve 18:10Mňam
Podobné recepty
-
Zelná kyselica
Polévka z kysaného zelí polévka z kysaného zelí, kyselica, kysané zelí, smetanová polévka, tradiční polévka, česká kuchyně, slovenská kuchyně, zelňačka, mléko, smetana, žloutky, bobkový list, kmín, křepelčí vajíčka, domácí polévka, recept, vaření, jídlo, polévka se zelím, zimní polévka- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Kulajda
-
Vaječná polévka
Smetanová vaječná polévka s kuřecím masem smetanová polévka, vaječná polévka, kuřecí maso, hovězí vývar, smetana, vejce, česká kuchyně, recept, tradiční polévka, domácí polévka, majoránka, smetanová vaječná polévka, polévka s vejci, kuřecí recept, vaření, jídlo, polévka se smetanou- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 30min
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová







