Recept na Slepičí polévka

přidal(a) Iveta Kotalová
4/5
   ( 3 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1,5hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Ze slepičího případně kuřecího masa připravíme výtečnou polévku. slepičí polévka, kuřecí polévka, domácí slepičí vývar, recept na slepičí polévku, polévka s masem a zeleninou, zdravá polévka, polévka s nudlemi, tradiční česká polévka
Slepičí polévka

Ingredience pro recept

300 gslepičího masa
40 gcibule
sůl
celý pepř
160 gkořenové zeleniny
120 gpolévkových těstovin
40 gsterilovaného hrášku
petrželka

Omyté a očištěné slepičí maso zalijeme studenou vodou a necháme zvolna vařit. Pak stáhneme oheň, abychom snížili var na minimum, přidáme nakrájenou cibuli, sůl, celý peř a zvolna necháme pod pokličkou vařit. Když je slepice poloměkká, přidáme očištěnou zeleninu a vaříme tak dlouho, až jsou maso i zelenina měkké. Slepici z vývaru vyjmeme, vykostíme ji a po vychladnutí nakrájíme na kostičky. Vývar ze slepice a zeleniny přelijeme přes cedník a přivedem zpět do varu. Zavaříme připravené polévkové nudle. Když jsou těstoviny uvařené, přidáme sterilovaný hrášek a nadrobno nakrájené maso a uvařenou zeleninu. Hotovou slepičí polévku podle chuti přisolíme a přidáme jemně nakrájenou petrželku.

 

Polévka ze slepičího nebo kuřecího masa je klasika, která zahřeje a potěší svou lahodnou chutí. Nejprve omyjeme a očistíme slepičí maso, které vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Pomalu přivedeme k varu a poté stáhneme oheň na minimum, aby se maso vařilo jemně a zůstalo šťavnaté. Přidáme nakrájenou cibuli, celá pepřová zrna a osolíme dle potřeby. Polévka se pod pokličkou pomalu vaří, aby maso změklo a získalo bohatou chuť.

Jakmile je slepice poloměkká, přidáme očištěnou zeleninu, například mrkev, celer a petržel, a vaříme dál, dokud není zelenina i maso měkké. Maso vyjmeme z vývaru, necháme vychladnout, vykostíme a nakrájíme na malé kostičky, které později vrátíme do polévky. Vývar přecedíme přes jemné síto nebo cedník, aby byl čistý a průzračný, a znovu přivedeme k varu.

Do vroucího vývaru přidáme polévkové nudle, které vaříme do měkka. Po uvaření těstovin přidáme sterilovaný hrášek, kousky nakrájeného masa a uvařenou zeleninu, čímž polévka získá bohatou texturu a pestrost chutí. Na závěr polévku dochutíme solí podle chuti a posypeme čerstvou, jemně nakrájenou petrželkou, která dodá svěžest a příjemnou vůni. Takto připravená slepičí polévka je skvělou volbou pro rodinné obědy nebo ve chvílích, kdy potřebujete vydatnou a zároveň lehkou polévku.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Rychlá svačinková

     - svačinková.jpg
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Svačinková polévka z vepřového nebo hovězího masa svačinková polévka s masem, polévka z vepřového masa, hovězí polévka s paprikou, polévka s brambory a chilli, recept na vydatnou polévku, domácí polévka s jíškou, kořeněná polévka s majoránkou
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Uzená polévka s bramborem

     -
    Hodnocení receptu je 3.88Hodnocení receptu je 3.88Hodnocení receptu je 3.88Hodnocení receptu je 3.88Z celkového počtu 5
    Uzený vývar s bramborem uzený vývar, vývar, polévka, brambory, česká kuchyně, uzené maso, domácí polévka, recept, tradiční jídlo, krkovička, koleno, zelenina, petrželka, vývar s bramborem, jednoduchý recept, vaření, kuchyně, jídlo, maso, bramborová polévka
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Hovězí vývar se zeleninou

     - Hovězí vývar se zeleninou.jpg
    Hodnocení receptu je 3.75Hodnocení receptu je 3.75Hodnocení receptu je 3.75Hodnocení receptu je 3.75Z celkového počtu 5
    Hovězí polévku můžeme doplnit nudlemi, kapáním, jártovými nebo krupicovými knedlíčky. domácí vývar, polévka s masem, zeleninová polévka, masox, vařená zelenina, pažitka, petržel, polévkové koření, česká kuchyně, jednoduchá polévka, vývar s masem, zdravá polévka, polévka s bylinkami
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!