Recept na Uzená polévka s bramborem

přidal(a) Iveta Kotalová
4/5
   ( 8 hlasů)
1 komentář
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den

Uzený vývar s bramborem uzený vývar, vývar, polévka, brambory, česká kuchyně, uzené maso, domácí polévka, recept, tradiční jídlo, krkovička, koleno, zelenina, petrželka, vývar s bramborem, jednoduchý recept, vaření, kuchyně, jídlo, maso, bramborová polévka
Uzená polévka s bramborem

Ingredience pro recept

0,5 kguzeného masa
4 lžíceoleje
200 gkořenové zeleniny
2-4 ksbrambor
sůl
sekaná petrželka

Uvaříme uzené maso (krkovička, koleno apod.) a vývar scedíme. Na oleji osmažíme očištěnou, nakrájenou zeleninu a zalijeme ji procezeným vývarem z masa. Když se polévka začne vařit, přidáme na kostičky nakrájené brambory a vaříme je tak dlouho, až jsou měkké. Polévku podle chuti dosolíme, ochutíme polévkovým kořením a sekanou petřželkou.

 

Uzený vývar s bramborem

Ingredience:

  • Uzené maso (krkovička, koleno nebo jiné maso dle chuti)

  • 1-2 lžíce oleje

  • 1 střední cibule

  • 2 mrkve

  • 1/2 kořene petržele

  • 1 menší celer

  • 3-4 brambory

  • Sůl podle chuti

  • Polévkové koření

  • Čerstvá sekaná petrželka na ozdobu

Postup:

  1. Příprava vývaru: Začněte vařením uzeného masa (krkovička, koleno apod.). Vložte maso do hrnce s vodou a vařte na mírném ohni, dokud nebude maso měkké. Poté vývar sceďte a oddělte maso.

  2. Příprava zeleniny: Mezitím si připravte zeleninu. Cibuli, mrkev, petržel, celer oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Na pánvi rozpalte olej a zeleninu na něm osmahněte dozlatova.

  3. Spojení vývaru se zeleninou: Smaženou zeleninu přeneste do hrnce s vývarem z masa. Před vařením je dobré zeleninu krátce podusit, aby se uvolnily aromatické látky.

  4. Přidání brambor: Jakmile začne vývar v hrnci vařit, přidejte na kostičky nakrájené brambory. Vařte je ve vývaru, dokud nebudou měkké.

  5. Dochucení: Jakmile jsou brambory uvařené, polévku podle chuti osolte, přidejte polévkové koření a podle potřeby dosolte.

  6. Servírování: Před podáváním posypte polévku čerstvě sekanou petrželkou, která dodá svěží chuť a vypadá skvěle jako dekorace.

Tipy:

  • Pokud chcete vývar silnější, můžete přidat více uzeného masa nebo použít více kostí.

  • Pro bohatší chuť můžete přidat do polévky i trošku česneku nebo koření podle vlastní preference.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář


  • Autor: Jana03. srpna 2023 ve 16:09
    Polívku jsem vyzkoušela ale nejsem z ní úplně odvařená. Nicméně i tak se to dalo sníst.

Podobné recepty

  • Rychlá svačinková

     - svačinková.jpg
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Svačinková polévka z vepřového nebo hovězího masa svačinková polévka s masem, polévka z vepřového masa, hovězí polévka s paprikou, polévka s brambory a chilli, recept na vydatnou polévku, domácí polévka s jíškou, kořeněná polévka s majoránkou
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Hovězí vývar se zeleninou

     - Hovězí vývar se zeleninou.jpg
    Hodnocení receptu je 3.75Hodnocení receptu je 3.75Hodnocení receptu je 3.75Hodnocení receptu je 3.75Z celkového počtu 5
    Hovězí polévku můžeme doplnit nudlemi, kapáním, jártovými nebo krupicovými knedlíčky. domácí vývar, polévka s masem, zeleninová polévka, masox, vařená zelenina, pažitka, petržel, polévkové koření, česká kuchyně, jednoduchá polévka, vývar s masem, zdravá polévka, polévka s bylinkami
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Slepičí polévka

     -
    Hodnocení receptu je 3.67Hodnocení receptu je 3.67Hodnocení receptu je 3.67Hodnocení receptu je 3.67Z celkového počtu 5
    Ze slepičího případně kuřecího masa připravíme výtečnou polévku. slepičí polévka, kuřecí polévka, domácí slepičí vývar, recept na slepičí polévku, polévka s masem a zeleninou, zdravá polévka, polévka s nudlemi, tradiční česká polévka
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!