Recept na Uzená polévka s bramborem
Ingredience pro recept
| 0,5 kg | uzeného masa |
| 4 lžíce | oleje |
| 200 g | kořenové zeleniny |
| 2-4 ks | brambor |
| sůl | |
| sekaná petrželka |
Uvaříme uzené maso (krkovička, koleno apod.) a vývar scedíme. Na oleji osmažíme očištěnou, nakrájenou zeleninu a zalijeme ji procezeným vývarem z masa. Když se polévka začne vařit, přidáme na kostičky nakrájené brambory a vaříme je tak dlouho, až jsou měkké. Polévku podle chuti dosolíme, ochutíme polévkovým kořením a sekanou petřželkou.
Uzený vývar s bramborem
Ingredience:
-
Uzené maso (krkovička, koleno nebo jiné maso dle chuti)
-
1-2 lžíce oleje
-
1 střední cibule
-
2 mrkve
-
1/2 kořene petržele
-
1 menší celer
-
3-4 brambory
-
Sůl podle chuti
-
Polévkové koření
-
Čerstvá sekaná petrželka na ozdobu
Postup:
-
Příprava vývaru: Začněte vařením uzeného masa (krkovička, koleno apod.). Vložte maso do hrnce s vodou a vařte na mírném ohni, dokud nebude maso měkké. Poté vývar sceďte a oddělte maso.
-
Příprava zeleniny: Mezitím si připravte zeleninu. Cibuli, mrkev, petržel, celer oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Na pánvi rozpalte olej a zeleninu na něm osmahněte dozlatova.
-
Spojení vývaru se zeleninou: Smaženou zeleninu přeneste do hrnce s vývarem z masa. Před vařením je dobré zeleninu krátce podusit, aby se uvolnily aromatické látky.
-
Přidání brambor: Jakmile začne vývar v hrnci vařit, přidejte na kostičky nakrájené brambory. Vařte je ve vývaru, dokud nebudou měkké.
-
Dochucení: Jakmile jsou brambory uvařené, polévku podle chuti osolte, přidejte polévkové koření a podle potřeby dosolte.
-
Servírování: Před podáváním posypte polévku čerstvě sekanou petrželkou, která dodá svěží chuť a vypadá skvěle jako dekorace.
Tipy:
-
Pokud chcete vývar silnější, můžete přidat více uzeného masa nebo použít více kostí.
-
Pro bohatší chuť můžete přidat do polévky i trošku česneku nebo koření podle vlastní preference.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
- Autor: Jana03. srpna 2023 ve 16:09Polívku jsem vyzkoušela ale nejsem z ní úplně odvařená. Nicméně i tak se to dalo sníst.
Podobné recepty
-
Rychlá svačinková
Svačinková polévka z vepřového nebo hovězího masa svačinková polévka s masem, polévka z vepřového masa, hovězí polévka s paprikou, polévka s brambory a chilli, recept na vydatnou polévku, domácí polévka s jíškou, kořeněná polévka s majoránkou- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Hovězí vývar se zeleninou
Hovězí polévku můžeme doplnit nudlemi, kapáním, jártovými nebo krupicovými knedlíčky. domácí vývar, polévka s masem, zeleninová polévka, masox, vařená zelenina, pažitka, petržel, polévkové koření, česká kuchyně, jednoduchá polévka, vývar s masem, zdravá polévka, polévka s bylinkami- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1,5hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Slepičí polévka
Ze slepičího případně kuřecího masa připravíme výtečnou polévku. slepičí polévka, kuřecí polévka, domácí slepičí vývar, recept na slepičí polévku, polévka s masem a zeleninou, zdravá polévka, polévka s nudlemi, tradiční česká polévka- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1,5hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová






