Recept na Tradiční rybí polévka
Ingredience pro recept
| 200 g | kořenové zeleniny | 
| 1 ks | cibule | 
| 1 ks | kapří hlavy | 
| sůl | |
| 80 g | másla | 
| 40 g | hladké mouky | 
| 2 ks | rohlíku | 
| 150 g | jiker a mlíčí | 
| 8 ks | růžičkové kapustičky | 
| kousek | pórku | 
| mletý bílý pepř | 
Do většího hrnce nalijeme vodu, vložíme polovinu mrkve, petržele, celeru, rozkrojenou cibuli a hlavu z kapra bez žáber. Na másle opečeme na kousky nastříhanou páteř a ocasní část ryby. Směs přidáme do hrnce. Polévku osolíme a pak na mírném ohni vaříme 30 minut.
Zbylou kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky a osmahneme na másle. Zaprášíme moukou a nádále smažíme, dokud mouka lehce nezezlátne.
Rybí vývar slijeme přes sítko do jiného hrnce. Rozmícháme v něm orestovanou zeleninu s moukou a znovu vše přivedeme k varu. Polévku poté vaříme asi 15 minut.
Rohlíky nakrájíme na kostičky. V pánvi je na troše másla velmi zvolna opečeme dozlatova. Potom na kousku másla oresujeme také kapří jikry a mlíčí.
Rybí maso obereme od kostí, kapustičky i pórek očistíme a pokrájíme. Vše spolu s vnitřnostmi přidáme do hrnce s rybí polévkou a už jen krátce povaříme. Polévku dochutíme a odstavíme.
Tradiční vánoční polévka z kapra.
Do většího hrnce nalijeme vodu, vložíme polovinu mrkve, petržele, celeru, rozkrojenou cibuli a hlavu z kapra bez žaber. Na másle opečeme na kousky nastříhanou páteř a ocasní část ryby. Směs přidáme do hrnce. Polévku osolíme a pak na mírném ohni vaříme 30 minut.
Zbylou kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky a osmahneme na másle. Zaprášíme moukou a nádále smažíme, dokud mouka lehce nezezlátne.
Rybí vývar slijeme přes sítko do jiného hrnce. Rozmícháme v něm orestovanou zeleninu s moukou a znovu vše přivedeme k varu. Polévku poté vaříme asi 15 minut.
Rohlíky nakrájíme na kostičky. V pánvi je na troše másla velmi zvolna opečeme dozlatova. Potom na kousku másla oresujeme také kapří jikry a mlíčí.
Rybí maso obereme od kostí, kapustičky i pórek očistíme a pokrájíme. Vše spolu s vnitřnostmi přidáme do hrnce s rybí polévkou a už jen krátce povaříme. Polévku dochutíme a odstavíme.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
- 
                          
						
Zelná kyselica
Polévka z kysaného zelí polévka z kysaného zelí, kyselica, kysané zelí, smetanová polévka, tradiční polévka, česká kuchyně, slovenská kuchyně, zelňačka, mléko, smetana, žloutky, bobkový list, kmín, křepelčí vajíčka, domácí polévka, recept, vaření, jídlo, polévka se zelím, zimní polévka- Obtížnost:
 - 1
 - Doba přípravy
 - do 1hod
 - Pro koho
 - Ostatní
 - Příležitost
 - Běžný den
 - Autor
 - Iveta Kotalová
 
 - 
                          
						
Kulajda
 - 
                          
						
Vaječná polévka
Smetanová vaječná polévka s kuřecím masem smetanová polévka, vaječná polévka, kuřecí maso, hovězí vývar, smetana, vejce, česká kuchyně, recept, tradiční polévka, domácí polévka, majoránka, smetanová vaječná polévka, polévka s vejci, kuřecí recept, vaření, jídlo, polévka se smetanou- Obtížnost:
 - 1
 - Doba přípravy
 - do 30min
 - Pro koho
 - Ostatní
 - Příležitost
 - Běžný den
 - Autor
 - Iveta Kotalová
 
 






