Recept na Slepičí polévka
Ingredience pro recept
| 300 g | slepičího masa |
| 40 g | cibule |
| sůl | |
| celý pepř | |
| 160 g | kořenové zeleniny |
| 120 g | polévkových těstovin |
| 40 g | sterilovaného hrášku |
| petrželka |
Omyté a očištěné slepičí maso zalijeme studenou vodou a necháme zvolna vařit. Pak stáhneme oheň, abychom snížili var na minimum, přidáme nakrájenou cibuli, sůl, celý peř a zvolna necháme pod pokličkou vařit. Když je slepice poloměkká, přidáme očištěnou zeleninu a vaříme tak dlouho, až jsou maso i zelenina měkké. Slepici z vývaru vyjmeme, vykostíme ji a po vychladnutí nakrájíme na kostičky. Vývar ze slepice a zeleniny přelijeme přes cedník a přivedem zpět do varu. Zavaříme připravené polévkové nudle. Když jsou těstoviny uvařené, přidáme sterilovaný hrášek a nadrobno nakrájené maso a uvařenou zeleninu. Hotovou slepičí polévku podle chuti přisolíme a přidáme jemně nakrájenou petrželku.
Polévka ze slepičího nebo kuřecího masa je klasika, která zahřeje a potěší svou lahodnou chutí. Nejprve omyjeme a očistíme slepičí maso, které vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Pomalu přivedeme k varu a poté stáhneme oheň na minimum, aby se maso vařilo jemně a zůstalo šťavnaté. Přidáme nakrájenou cibuli, celá pepřová zrna a osolíme dle potřeby. Polévka se pod pokličkou pomalu vaří, aby maso změklo a získalo bohatou chuť.
Jakmile je slepice poloměkká, přidáme očištěnou zeleninu, například mrkev, celer a petržel, a vaříme dál, dokud není zelenina i maso měkké. Maso vyjmeme z vývaru, necháme vychladnout, vykostíme a nakrájíme na malé kostičky, které později vrátíme do polévky. Vývar přecedíme přes jemné síto nebo cedník, aby byl čistý a průzračný, a znovu přivedeme k varu.
Do vroucího vývaru přidáme polévkové nudle, které vaříme do měkka. Po uvaření těstovin přidáme sterilovaný hrášek, kousky nakrájeného masa a uvařenou zeleninu, čímž polévka získá bohatou texturu a pestrost chutí. Na závěr polévku dochutíme solí podle chuti a posypeme čerstvou, jemně nakrájenou petrželkou, která dodá svěžest a příjemnou vůni. Takto připravená slepičí polévka je skvělou volbou pro rodinné obědy nebo ve chvílích, kdy potřebujete vydatnou a zároveň lehkou polévku.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Rychlá svačinková
Svačinková polévka z vepřového nebo hovězího masa svačinková polévka s masem, polévka z vepřového masa, hovězí polévka s paprikou, polévka s brambory a chilli, recept na vydatnou polévku, domácí polévka s jíškou, kořeněná polévka s majoránkou- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová
-
Uzená polévka s bramborem
-
Hovězí vývar se zeleninou
Hovězí polévku můžeme doplnit nudlemi, kapáním, jártovými nebo krupicovými knedlíčky. domácí vývar, polévka s masem, zeleninová polévka, masox, vařená zelenina, pažitka, petržel, polévkové koření, česká kuchyně, jednoduchá polévka, vývar s masem, zdravá polévka, polévka s bylinkami- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 1,5hod
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová






