Recept na Polévkové halušky
Máslo se solí vymícháme do pěny, přidáme vejce, žloutek, mléko, po lžících mouku a vše dobře vypracujeme. Můžeme přimíchat nadrobno pokrájenou pažitku. Lžičkou, kterou namočíme v polévce, vykrajujeme z těsta malé halušky, které vaříme v polévce asi 6 minut.
Nejprve si připravíme těsto na halušky. Máslo se solí vyšleháme do jemné pěny, čímž zajistíme, že halušky budou mít lehkou a vláčnou strukturu. Postupně přidáme celé vejce a žloutek, které těstu dodají bohatost a pomohou mu lépe držet tvar. Následně vlijeme mléko a po lžících za stálého míchání přidáváme hladkou mouku, dokud nevznikne hladké a nelepivé těsto.
Pro zvýšení chuti a čerstvosti můžeme do těsta přimíchat jemně nakrájenou pažitku, která haluškám dodá jemný bylinný nádech. Pomocí lžičky, kterou před vykrajováním namáčíme do vařící polévky, tvoříme malé halušky přímo nad hrncem s vroucí polévkou. Tímto způsobem zabráníme lepivosti a usnadníme práci.
Halušky vaříme v polévce přibližně 6 minut, dokud nevyplavou na povrch a nebudou dokonale měkké. Takto připravené halušky výborně doplní jakýkoliv vývar, obohatí jeho strukturu a přinesou pokrmu vydatnost a domácí atmosféru.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Šunkové knedlíčky
-
Slaninové knedlíčky
-
Kapání
Vhodné do hovězího nebo kuřecího výraru zavářka do polévky, těstíčko do polévky, hovězí vývar, kuřecí vývar, jednoduchá zavářka, recept na zavářku, jak udělat zavářku, polévka s těstíčkem, tradiční česká polévka, rychlý recept na polévku- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 30min
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová






