Recept na Polévka ze zelených fazolek
Ingredience pro recept
1 ks | cibule |
2 lžíce | oleje |
150 g | anglické slaniny |
1 lžíce | hladké mouky |
1 l | vody |
200 g | zelených fazolek |
sůl | |
pepř | |
1 stroužek | česneku |
Cibuli oloupeme, nasekáme nadrobno a v hrnci nebo v pánvi s rozpáleným olejem ji necháme zesklovatět. Přidáme nakrájenou anglickou slanivu a dozlatova ji osmažíme. Poté zaprášíme hladkou moukou a promícháme. Zalijeme vlažnou vodou. Do polévky nasypeme zelené fazolky a vše důkladně promícháme a vaříme, dokud nejsou suroviny měkké. Polévku dochutíme solí, pepřem a jedním stroužkem propasírovaného česneku. Po dochucení necháme ještě pár minut povařit nebo spíš jen probublat. Podáváme s čerstvým pečivem.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Chrástková polévka
-
Brokolicová polévka
-
Bílá polévka
Bramborová mléčná polévka. Tradiční bramborová polévka se zeleninou a houbami – jednoduchý recept na sytou a chutnou polévku z brambor, zahuštěnou mlékem s moukou, dochucenou kmínem a zjemněnou smetanou nebo žloutkem.- Obtížnost:
- 1
- Doba přípravy
- do 30min
- Pro koho
- Ostatní
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Iveta Kotalová