Recept na Pikantní polévka z červené řepy
Ingredience pro recept
| 1 střední | brambora |
| 1 hrnek | nasekané cibule |
| 1 čajová lžička | limetkové šťávy |
| 1 čajová lžička | olivového oleje |
| 1 ks | bobkový list |
| 1/2 čajové lžičky | soli |
| 1/4 čajové lžičky | čerstvě mletého pepře |
| 2 hrnky | vody |
| 3 středně velké | červené řepy |
| 4 hrnky | netučného kuřecího vývaru |
| 8 čajových lžiček | zakysané smetany |
Postup:
V hrnci na středně rozpáleném oleji zpěňte cibulku doběla (cca 3 minuty), přilejte kuřecí vývar a následujících 6 surovin ze seznamu (skončíte bobkovým listem). Přiveďte polévku k varu, ztlumte oheň a zvolna vařte odkryté cca 20 minut, až bude řepa úplně měkká. Vyjměte bobkový list, polévku rozmixujte tyčovým mixérem do hladka a ještě asi 5 minut prohřívejte. Poté polévku odstavte z ohně a přidejte limetkovou šťávu. Polévku Doporučuji servírovat v kulatých miskách ozdobenou lžičkou zakysané smetany.
Tato polévka je snadná na přípravu a nabízí lahodnou pikantní chuť, která zahřeje a potěší všechny smysly. Nejprve v hrnci na středně rozpáleném oleji zpěníme cibulku do světlé barvy, což trvá asi 3 minuty a dodá polévce jemnou sladkost a vůni.
Poté přilijeme kuřecí vývar a postupně přidáme šest dalších surovin dle receptu, které završujeme bobkovým listem. Polévku přivedeme k varu, pak ztlumíme oheň a necháme ji zvolna vařit odkrytou přibližně 20 minut, až je řepa zcela měkká a všechny chutě se dokonale spojí.
Po uvaření vyjmeme bobkový list a polévku rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka, aby měla jemnou a krémovou konzistenci. Poté ji ještě asi 5 minut povaříme, aby se chutě dobře propojily a polévka získala správnou teplotu.
Nakonec polévku odstavíme z ohně a přidáme čerstvou limetkovou šťávu, která jí dodá příjemnou svěžest a lehkou kyselost. Polévku doporučujeme servírovat v kulatých miskách ozdobenou lžičkou zakysané smetany, která zvýrazní krémovou texturu a zjemní pikantní chuť.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
-
Chrástková polévka
Jednoduchá, rychlá a chutná polévka pro běžný den. autor: Jana Strmeňová zelňačka, polévka ze zelí, zelná polévka, jednoduchá polévka, rychlý recept, brambory, jíška, červená paprika, česká kuchyně, domácí polévka, recept pro každý den- Obtížnost:
- 2
- Doba přípravy
- do 30min
- Pro koho
- Děti
- Pro koho
- Vegetariáni
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Administrátor
-
Brokolicová polévka
-
Dýňová polévka
Zeleninová polévka vhodná pro každého, kdo vyznává zdravý životní styl. Velmi chutná. autor: Jana Vrbová krémová dýňová polévka, dýňová polévka, Tandori masala, kořeněná polévka, smetanová polévka, domácí polévka, dýně, kari, muškát, koriandr, lehká polévka, podzimní recept, exotická polévka- Obtížnost:
- 2
- Doba přípravy
- do 30min
- Pro koho
- Děti
- Pro koho
- Vegetariáni
- Příležitost
- Běžný den
- Autor
- Administrátor






